Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Бъдещият макет на Симеон Войнов в мащаб N.
mill:
То е ясно ,че неговите кабели няма да изглеждат така...Аз от собствен опит знам-като почнах си викам -я да видя сега тая лампа така ще светне ли?А светна.Я сега тоя сфетофор ще бачка ли ...и докато се усетя стана кадиф под масата :lol:.Уж временно ,ама като си представя сега колко зор ще видя ако трябва да ги подреждам-абсурд.Щото и аз си мислех -ще разглобявам масата,да мога да го местя макета-дрън-дрън ;D
Best Ripper:
Мунчо, минавай на уайърлес... :lol: :haha:
Morpheus:
За момента няма напредък по макета, но реших да започна да правя некой неща, които ще ми трябват после. В момента обмислям направа на самоделни сгради, но за тях по-натам. Днес реших да изпробвам направата на тунелни портали. Реших да ползвам 6 мм. депрон и да издълбая канали имитиращи фуги между камъните, сивото е мат 47 на Ревел.Ето резултата, смятам че е доста задоволителен:
mill:
Ами то от тук се почва ,много правилно постъпваш.Първото нещо което боядисах по моя макет бяха порталите на тунела.После ги подпирах с цигарена кутия и запалка :haha: на различни места върху наредените на пода релси и половин ден избирах место където ще е тунела.Хубави си ги докарал :hi:
pach:
--- Цитат на: Morpheus link=topic=1950.msg31549#msg31549 date=1258917743 ---За момента няма напредък по макета, но реших да започна да правя некой неща, които ще ми трябват после. В момента обмислям направа на самоделни сгради, но за тях по-натам. Днес реших да изпробвам направата на тунелни портали. Реших да ползвам 6 мм. депрон и да издълбая канали имитиращи фуги между камъните, сивото е мат 47 на Ревел.Ето резултата, смятам че е доста задоволителен:
--- Край на цитат ---
Иииии, най-после някой да приложи този метод (може пък да е моя идея :beee: ) за направата на тунелни портали. Това е най-бързият и перфектен метод. Впрочем ако тонираш в два /три различни цвята с полусухи четки - можеш да получиш подчертаване на релефа и още по-добра визия.
Например след очертаване на релефа първо боядисваш с по-тъмно сиво и във фугите , след това с по-светло , само челно по камъните, тоест фугите остават по-тъмни и накрая пускаш тук - там с тъмно зелена , леко по някой фуги и камъни и става зеленясали (обикновено там където се стича вода). Става направо трепач , без да си супер специалист - въпрос на един два опита и за два часа имаш перфектни тунелни портали.
Впрочем аз така правя и релефни стени за сгради, в частта където имам каменна (по-криви фуги) или тухлена зидария (прави линейни фуги в мръсно бяло). Става също много готино.
Поздрави. ;D ;D ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия