Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Прекалено скъпо
Gervasii:
Според мен въпросът не опира до пари а до интереси. Хобита много, намерения също. Както се изказва един наш съфорумец "Събирай салфетки". Мое лично мнение е без да ангажирам никого е купи си един дигитален сет и почни от там. По-добре е да изчакаш да събереш пари и да си купиш нещо ново а не да се дивиш над боклуци освен ако не са уникати ама тук не става въпрос за това. А за снобите не коментирам тъй като не ми на нивото. :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic:
pach:
--- Цитат на: axel link=topic=1972.msg30776#msg30776 date=1257493068 ---Best Ripper ме е разбрал най - правилно, но идеята със сбирката доста ми допада. Друго си е да го видиш на живо... Та пак да питам какво им е различното и какви са предимствата на цифровите локомотиви?
--- Край на цитат ---
Управляват се по много наведнъж на една релса дори (и в различни посоки могат) но май за да схванеш предимствата първо трябва да се запознаеш със старата аналогова система...
Освен това цифровизираните могат да се управляват както от самостоятелни пултове (включително и безжични) така и чрез компютър с програми по въпроса.
Но върхът на сладоледа при цифровото управление ие възможността да бъдат озвучени със съответните звуци от работа а и движението им (парни машини, дизелови и електрически двигатели, спирачки, свирки, камбани, димогенератори за комините и аусписите, и т.н.).
Който е чул модел с вграден звуков декодер , завинаги се е влюбил в тази технология (но и парите стават понякога в пъти повече).
Има вече една пътническа композиция , производство на Роко , която освен тези екстри на локомотива , поддържа осветление на вагоните, гарови информационни съобщения, викове и свирка на началник влака преди потегляне , както отваряне и затваряне на вратите на вагоните в различен ред и последователност (при това при желание от една от двете страни на влака).
В това отношение, ако искаш послушай съвета на Гервасий (който не е Васко... :spiteful:) и събирай пари за да стартираш все пак от по-предна позиция.
Ако се разколебаеш , дигитален сет се продава и по-бързо и лесно (стига да му искаш реална цена) , докато аналоговите детски играчки се купуват от малките деца (такива са им възможностите все пак , но така се запомчва тая "краста") .
А докато събереш пари за това наистина скъпо хоби може и да се позапознаеш със това онова описано по темите на този форум.
;D ;D ;D
zazo:
Помисли наистина за стартов сет. Не е нужно да е безумно скъп и цифров, но ще е чисто нов и ще получиш реална поне начална представа за хобито. Ако се зарибиш, няма да минеш евтино, но за начало не много скъп стартов сет е добър вариант. Ще направя една проста сметка, колко ще ти струва купуването втора ръка на нещата, които са ти необходими за начало.
1. локомотив - 40-50 лв.
2. вагони - 2-3 х 10-15 лв.
3. трансформатор 20-40 лв.
4. малко релси 15-30 лв.
Получава се сума между 100-160 лв. И това ще са откровени боклуци ен-та ръка.
А ето какво получаваш чисто ново за 230 лв.
с това доста приятно кръгче релси
http://piko.de/produkt_db/check.php?page=detail&grand_id=3&parent_id=2&child_id=0&id=57151
Има и по-евтини варианти, например за около 120 лв с по малко релси и много измислен локомотив, но това е до твойта преценка.
http://piko.de/produkt_db/check.php?page=detail&grand_id=3&parent_id=2&child_id=0&id=57110
http://piko.de/produkt_db/check.php?page=shop&grand_id=3&parent_id=2&sss=20
XRISTO:
--- Цитат на: Best Ripper link=topic=1972.msg30775#msg30775 date=1257492789 ---Що не искате да разберете, че човекът НЯМА пари!!! За какви цифрови сетове му говорите??? Що не му купите направо, щом такива акъли му давате??? :fool: Axel се чуди с 50-100 лв. как да си направи някаква работеща система, вие се чудите как да му вземете 300-500 лева за един локомотив!!! Егати снобарското безочие! :nono:
--- Край на цитат ---
Какво значи няма пари?! Да не рови в гюмовете за насъщния? Въпросът опира до приоритети и оттам идват проблемите.Това не му е приоритет, но като се зариби и ще му стане такъв, което означава, че първите 100 лева ще са хвърлени нахалост.Не искам никакви пари да му вземам - откакто членувам в този форум съм купил общо 10, не 12 локомотива от съфорумци и съм продал... да се сетя, да - 0. Това ще рече, че единственият интерес, който ме води да го съветвам по този начин е да го предпазя от моите грешки.Аз също не съм милионер - работник съм, имам семейство, заеми и куп сметки за плащане, но успявам да заделя по нещо от време на време.Въпросът опира до приоритети.Ако ще прави лаишки изпълнения от рода на пластмасовите железници с пружини, то в този форум никой не би му бил полезен, по-добре да изтича до "Кауфланд" или "Метро" - оттам ще си вземе нещо такова.Ако ще се занимава с хобито жп моделизъм, то е попаднал на точното място и съветите ни са точни. :good:
--- Цитат на: pach link=topic=1972.msg30779#msg30779 date=1257494499 ---послушай съвета на Гервасий (който не е Васко... :spiteful:)
;D ;D ;D
--- Край на цитат ---
:blush2: :blush2: :blush2: извинявам се гафа. :blush2: :blush2: :blush2:
pach:
Хм, човек като употрябява разни думички, трябва да знае поне значението им. :lol: :lol: :lol:
--- Цитат ---сноб,снобизъм
от английски - означава “обикновен човек, без богатство и социално положение”
--- Край на цитат ---
или пък
--- Цитат ---книжовно - Човек с ограничени духовни интереси, стремящ се да впечатлява с външен блясък и подражаване на маниерите от висшето общество; предвзетост, маниерничене.
--- Край на цитат ---
Та да попитам , кой всъщност тук е сноба!???
Не ми отговаряйте - то, задника му лъсна от далече!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ПП.Zazo и Христо, дават също добри съвети, та трябва да се върнем на поста на Мунчо - вземи прочети все пак малко тук, там из форума, за да разбереш какво точно искаш !?
Поздрави!
А ако търсиш нещо ама най-евтино , купи родното - тук си имаме и гуро в моделизма , леее такива коруби за вагони и локомотиви :good: и евтино ги дава!!! :ok:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия