Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Прекалено скъпо

<< < (11/12) > >>

Vlado:
Човек еволюира постепенно и от просто редене на релси неусетно се замисля, пък после и решава да създаде нещо по-така. Поне при мен се развиха по този начин нещата. Първо кръг, после кръг с гара и накрая... макет 3,20м на 1м. Тъй че Споко! Те нещата ще се наредят и то в полза на моделизма! ;)

Dare_Devil:
Именно това искам да разбера - ако това му е проблема има някои изключително евтини (едва ли не без пари) неща, които може да се правят малко по малко за един макет - като ръчно изработени сгради, дръвчета, планини, бетонни мостове, тунелни призми... Дори човек с минимални финанси, щом не рови по кофите за храна, може лесно да отдели парите за тубичка Ц200 и лист фибран, а всичко останало, което му е нужно на този етап е нож, химикалка, молив, въображение и търпение. Номера е, че това е изключително евтин начин за поддържане на тръпката.
Разбира се ако има някакви други съображения - това е съвсем друга бира. Затова е добре да се уточни това, за да може да се дадат адекватни съвети.

axel:

--- Цитат на: Dare_Devil link=topic=1972.msg30920#msg30920 date=1257855019 ---И вече по темата - един въпрос към Аксел - ти спомена, че нямаш намерение да правиш макет, а само да редиш релсите по земята. Би ли споделил защо? Питам, защото според мен по този начин изпускаш една от многото приятни страни на това хоби.

--- Край на цитат ---

Ами общо взето при жп транспорта като цяло ми е интересен начинът по който се движат влаковете всичките стрелки сфетофори и т.н. (разбирайте, че съм фен основно на железопътния трянспорт и след това към моделизма). Иначе както прочетох в по - долните мнения след време започва да става интересно и заобикалящото релсите. Честно казано на мен вече почва да ми става интересно такаче не е изключено както бях намислил да бъде само релси всъщност да не бъде точно така. Четейки постовете тук мнението ми се променя нон стоп такаче е трудно да се каже вече какво точно искам. По принцип имам едни мащабни идеи които са дори малко нереални за начинаещ и за това искам да започна с нещо наистина просто и малко по малко да започна да го развивам докато се получи нещо красиво.

Gervasii:

--- Цитат на: axel link=topic=1972.msg30989#msg30989 date=1257944899 ---
--- Цитат на: Dare_Devil link=topic=1972.msg30920#msg30920 date=1257855019 ---И вече по темата - един въпрос към Аксел - ти спомена, че нямаш намерение да правиш макет, а само да редиш релсите по земята. Би ли споделил защо? Питам, защото според мен по този начин изпускаш една от многото приятни страни на това хоби.

--- Край на цитат ---

Ами общо взето при жп транспорта като цяло ми е интересен начинът по който се движат влаковете всичките стрелки сфетофори и т.н. (разбирайте, че съм фен основно на железопътния трянспорт и след това към моделизма). Иначе както прочетох в по - долните мнения след време започва да става интересно и заобикалящото релсите. Честно казано на мен вече почва да ми става интересно такаче не е изключено както бях намислил да бъде само релси всъщност да не бъде точно така. Четейки постовете тук мнението ми се променя нон стоп такаче е трудно да се каже вече какво точно искам. По принцип имам едни мащабни идеи които са дори малко нереални за начинаещ и за това искам да започна с нещо наистина просто и малко по малко да започна да го развивам докато се получи нещо красиво.

--- Край на цитат ---
чиста работа купи си истински влак или още по-добре БДЖ

staff123:

--- Цитат на: Gervasii link=topic=1972.msg30995#msg30995 date=1257946100 ---
--- Цитат на: axel link=topic=1972.msg30989#msg30989 date=1257944899 ---

--- Край на цитат ---

--- Край на цитат ---
чиста работа купи си истински влак или още по-добре БДЖ

--- Край на цитат ---

:lol: :lol:
Купи си един пътнически вагон от БДЖ и в него си направи макет. :lol:Така ще съчетаеш и двете.
 :spiteful: :lol:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия