Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Прекалено скъпо

<< < (10/12) > >>

G_GROZ:
Наистина, преди да се потопиш в хобито, е най-добре да видиш нещата на живо. В София има поне два магазина с много предложения нови и втора ръка. Не говоря за он-лайн, тъй като трябва да пипнеш влакчетата, а за това пари не взимат. За да получиш съвет и да видиш нещата в действие, трябва да посетиш сбирките на двата клуба намиращи се в София. Подробно за клубовете чети във форума. Единия "Клуб ЖП моделисти-България", другия "Сдружение ЖП моделисти". Мога да те поканя във втория, където аз членувам. Освен редовната среща всяка събота, правим и често извънредни такива през седмицата. В момента изработваме два макета, така, че пиши на лична за да уточним удобното за тебе време. Колкото до това, от къде да започнеш, мисля, че сам ще прецениш. Аз мога да ти подаря локомотив и вагонче, които ще ти свършат работа на първо време.
   П. П. Аз съм от дъртаците и чудесен пример, до къде може да те докара хобито, когато ти побелеят косите.

pach:
Ако все още не си угаснал приятелю axel , като се видим някой ден, и си избереш мащаба в който да работиш ( така или иначе подаръците ти май са точно в НО), брой от мен че имаш две ръчни стрелки, които са от по-старият профил "Л" , който по принцип тук го продават за нормален "П"профил защото са съвместими.
Аз ги взех без да искам, така че сега са свободни.
То така де , щото аз работя основно в ТТ мащаб и съм при това по новата релсова система на Тилиг - тоест "Т" профил.Този профил се приближава максимално близо до действителните релси.
Ти като започваш в това хоби, не е нужно да се "набутваш"  със скъпо начало - "П" профилът идеално става за начално обучение и експерименти. Та, така - ако докато се видим , не ти е минал мерака, към релсите от бате ти Ясен, може да броиш и две ръчни стрелки .
Това малко мипрозвуча като "от мен каруца с два коня!!! :bb2:"
:lol: :lol: :lol:

ПП.Нашата група се събира в "Клуб железопътен моделизъм - България", а не както са ни написали грешно името по-горе.
 :sarcastic:

pach:
Впрочем, ако си прочел  нещата от заглавната страна на сайта ни, вече си в час, че у нас се работи основно в три мащаба:
НО - 1/87
ТТ - 1/120
N - 1/160
като имаме и наченки на мащаб "I" - 1/32 , и "Z" - 1/220.

Сега се сещам, че ако не разполагаш с много вмясто у дома, не е лошо да се ориентираш към по-малките мащаби.
Ето един стратов сет в ТТ , който впрочем е  едва 105 лв с транспортните разходи до тук, защото можеш да го поръчаш в Конрад - ще дойде за три седмици.

ТТ Стартов сет - товарен влак.
Състоящ се от дизелов локомотив T334, два открити товарни вагона, закрит товарен  с надписи, релсов овал, мост,богат товар и управляващ пулт с електрозахранването, свързващ кабел и по-подробно ръководство. Комплектът се предлага в атрактивна и практична кутия.
Цена 52,50 евро.(това е и доставната цена от Конрад - България.
По принцип можеш да го поръчаш лично в офиса на Конрад  (или на Ицо-N тук ...ако е получил регистрацията си...) като в офиса го плащаш на място веднага и след три седмици си го получаваш пак там.
Това е линк към каталога  на Конрад.
Кат.№ от конрад за тази година е 224088 който като го напишеш в търсачката в ляво , ще ти зареди страницата на стартовият сет.

Dare_Devil:
Малко встрани от дискусията - искам да споделя доброто впечатление, което ми направиха много от опитните хобисти тук при посрещането на Аксел - виждайки нов човек, тепърва прохождащ в хобито се надпреварваха да му дават съвети, базирани на опита на всеки от тях. Това далеч не се среща често в българските форуми.  :hi:

Нека продължаваме да посрещаме по същия топъл и сърдечен начин всички хора, които тепърва откриват нашето хоби и не след дълго ще сме много повече.

И вече по темата - един въпрос към Аксел - ти спомена, че нямаш намерение да правиш макет, а само да редиш релсите по земята. Би ли споделил защо? Питам, защото според мен по този начин изпускаш една от многото приятни страни на това хоби.

Best Ripper:
Ми той си го рече човекът право в Очи - няма финанси просто... Пък и тепърва прохожда... Какво му е сложното...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия