Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Смяна на куплунзи

<< < (2/5) > >>

Vlado:
Конрад също продават курцкуплунг кинематика, но не се сещам за номера...
п.п. Но да ти кажа, аз също бях решил на единствения ми останал вагон (четириосен) от старото Пико да си сложа кинематика и даже си купих конрадска, но при опита да я сложа се оказа, че не може, понеже чисто конструктивно рамата на вагона не позволява. Пък и по принцип смяната (дори само на двуосни вагони) е къртовски труд, особено ако имаш много подвижен състав. Това е пробиване, напасване, лепене (може би) и т.н. Мно-о-о-о-го работа! Напълно излишна според мен!
Затова карай със старите куплунги и започни лека-полека да сменяш подвижния състав с такъв по-съвременна изработка. И неусетно всичко ще е с курц.

XRISTO:

--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=2028.msg32083#msg32083 date=1259747981 ---http://www.roco.co.at/index.php?id=104&artikelnummer=40343&bezeichnung=&bahnverwaltung=&epoche=&spur=&stromsystem=&merkmale=&Submit=Suchen
 Това е продуктът, който ти трябва.

--- Край на цитат ---

Дааа, явно това е продуктът, който ми трябва, но дали има нещо подобно и за локомотивите?

mill:
http://vbox7.com/play:93bd4108
Ице,това ми е ретро подвижния състав.Има нещо особено в него, 8) дали го забеляза...ако си го забелязал -ок,сменяй куплунзите,ако не - няма никакъв смисъл да трошиш грешни пари и труд :good: .Без да гледаш темата за моя макет,обещаваш ,нали...щото там може и да упоменато за какво иде реч.

XRISTO:
Мите, аз само на локовете и на товарните ще сменям куплунзи.Единствените ми четири пътнически вагони отдавна са с курцове (роковски са) и проблема касае само товарните.  ::)

Сaprycorn:
 Зависи на кой локомотив искаш да монтираш кинематика! Ако става въпрос за BR 55 на Пико, монтажът на кинематика на тендера не е никакъв проблем, но ако искаш да монтираш кинематика на BR 118 или E11 например, то мисията е почти невъзможна! Всичко зависи от това има ли талиги, или не, и ако има талиги, какво е разтоянието от външната колоос до буферната греда! Колкото е по-голямо това разтояние, толкова по-лесно ще монтираш кинематиката. Има и един компромисен вариант, който фирмата Roco често практикува, а именно локомотивите им много често НЯМАТ кинематика, просто шахтата е монтирана малко по-напред от буферната греда, завива, но не се изнася в кривата. В шахтата се слага по желание курц, или NEM куплyнг. Така че и това е вариант (но в този случай няма залепване буфер до буфер).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия