Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

лепило

(1/7) > >>

XRISTO:
Аз в темата "Конрад" питах,ама понеже явно никой не я е чел в края(добавих после за лепилото),и отварям нова,понеже съм на зор.Въпросът ми е следният:
Трябва да сглабям сградите,дето си купих от "Конрад",обаче вътре няма лепило и понеже преди,когато си купувах сгради на "пико" освен лепило имаха даже трева,цветя и куп такива дреболии не знам с какво да лепя.Как мислите,дали с някакъв канаконлит или от тези циановите,дето ги продават в магазините за лев ще стане? ???

Vlado:
"Contacta" на "Revell"  е за мен лепилото. Друго не ползвам за пластмаса. А иначе Ц200. Целият ми макет е правен с Ц200 - треви, дървета (+ "Contacta"), скали (+ гипс), сгради (понеже са картонени), храсти, път (+ гипс) и т.н.

eurostar:
Eдно време лепяхме пластмаси с хлороформ, защото не оставя следи за разлика от каноколита. Предполагам, че това лепило Contacta е такова, което не оставя бели следи върху пластмасата (плексигласа). Но от къде се купува?

XRISTO:
Офффф,то става мнооого сложно.Като зная колко чаках....и колко има да чакам за нищо и никакво лепило.Ще мъча внимателно с канаконлит.Преди години верно че белееше като лепех с него,но напоследък често ми се случва да го ползвам за фини работи и не забелязвам такъв ефект.Да не би нещо да е по-различен от старият?
....или пък да пробвам с "капчица" или онова на "локтайд"?Това "Contacta" не ме устойва,щото няма откъде да си го купя , а ине ми се чака още 1 месец.А с С-200 пластмаси да лепя?Пък и то белее,че повече и от канаконлита.
Чудя се какво да правя.  ???

toniemi:

--- Цитат на: eurostar link=topic=203.msg1330#msg1330 date=1201357667 ---Eдно време лепяхме пластмаси с хлороформ, защото не оставя следи за разлика от каноколита. Предполагам, че това лепило Contacta е такова, което не оставя бели следи върху пластмасата (плексигласа). Но от къде се купува?

--- Край на цитат ---
Навсякъде където се предлагат продукти за лепене-самолети,кораби,сгради в магазините на Жоро,на Тихомир,магазини"Бонжур" и вече не моге да се сетя къде.Не знам как седи въпроса с провинцията.Там където има голями градове,сигурно вкарват Ревел-самолети и кораби.Може да видите в книжарниците,всяко лепило на ацетонова основа става.Аз преди години бях купувал на Ревел,бях го използвал,и скоро го отворих отново,въобще не се е повредило,така че може да си купите и повече,ако нямате достъп често до София например.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия