Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

лепило

<< < (2/7) > >>

Vlado:
Лепилото "Cotacta" се съхранява в една синя продълговата картонена кутия. Отгоре пише "Revell", а отдолу "Contacta" и с малки букви "Liquid". Както добре каза Тони, може да се намери на доста места. Търсете там, където се продават самолети и кораби за сглабяне или където има продукти на "Revell".

XRISTO:

--- Цитат ---Лепилото "Cotacta" се съхранява в една синя продълговата картонена кутия. Отгоре пише "Revell", а отдолу "Contacta" и с малки букви "Liquid". Както добре каза Тони, може да се намери на доста места. Търсете там, където се продават самолети и кораби за сглабяне или където има продукти на "Revell".
--- Край на цитат ---

То да ти кажа,при нас продукти на  "Revell" продават на всеки ъгъл. ;D Ясно,вие от големите градове и от София не живеете в моята България и изобщо не можете да разберете за какво ви говоря.Ще се оправям както мога.Ама поне ме подсетете за някаква марка лепило на ацетонова основа освен "хелметекс",защото то според мен не е подходящо.Дали няма да стане това,дето се лепят с него PVC тръби?То май е на ацетонова основа.
Пък аз в това време ще взема от онези парчета,дето държат отделните панели на макета (като осенъци)и ще пробвам да ги лепна с едно китайско "cartell" - пише,че е cyanoacrylate adhesive , за да видя дали лепеното ще побелее.

lubomir:
За да не оставят бели следи цианоакрилатните(секундните) лепила, е достатъчно да ги оставите на проветриво место, или срещу вентилатор. Тогава решавате този наистина неприятен проблем. "Бялото" е резултат на отлагания поради лошо вентилиране на залепваното место. Пробвайте!

mill:
http://store.picbg.net/pubpic/97/F4/deaaa235d3d297f4.JPG  ,  http://store.picbg.net/pubpic/A7/78/2683210ca9c8a778.JPG  е това лепило го има при Жоро.С една тубичка можеш да видиш  тук  http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=24018&AlbumId=85713   ,колко сгради съм направил и съм изразходил около половината ;).Струва към 5,50-6 лв. :)
Извинявай,забравих,че не си от СФ.Ако кажеш това лепило на снимките което виждаш,ще ти го купя и ще ти го пратя.Не ми е проблем.Всичко с изпращането ще е около 10лв.Ако си съгласен -пиши на л.с. ;)Гарантирам ти,че ще си направиш всички сгради с една опаковка.От една година съм го отворил и нито изсъхва нито нищо.
А секундно лепило ако ползваш от типа на капчица и каноколит-всичко  хвърляш на боклука.И много точно трябва да спазваш -кой чарк къде се поставя,като сглобяваш.Баси и германците -каквото виждаш на опаковката-абсолютно същото се получава.Дори улуците са с посока и номерирани-кой отляво кой отдясно:))

pach:
Ама това го пуснах май на грешното място - айде пак ;)
Освен с ацетон , който съхне със средна скорост , но ако нямаш "трета"ръка , щипки и ластици , понякога се разместват детайлите , изръси се 5-8 лева за моделарско лепило (за стендов моделизъм). Шишенцата или тубичките са или с четчица на капачката или с тясно дозиращо гърло - много удобно е! Имай на пред вид , че всичките лепила са на основата на"агресивни" разтворители от типа ацетон и т.н , "запотяват" непоправимо прозрачните детайли.лично аз ползвам за тях С-300 , съхне бавно така че има време и за корекции , става прозрачно и никога не прецаква прозрачността!
Прояви малко търпение за да получиш добър резултат!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия