Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

лепило

<< < (5/7) > >>

IKAR:
Първо да кажа здравейте на всички колеги по това прекрасно хоби, тъй като това е първият ми пост в този форум. Та сега по същество. Имам сграда-гара на немската фирма Vollmer, която сглобих с помощта на лепилото Revell-Contacta, за което стана дума. Доволен съм от резултата, като се има предвид, че моделът е от трудните, с повече от 300 детайли, голяма част от които са изключително дребнички. Въпросът ми е има ли начин да се почистят получилите се тук-таме засъхнали петънца от лепило, понеже колкото и да се стараех, на места попадна такова "където не трябва"? Прави впечатление също, че понеже нали още нямам макет, сградата седи в едно кашонче, още понамирисва на лепило, въпреки че я залепих преди почти 6 месеца....Друго нещо интересно-някои от петънцата се махнаха от само себе си, но други с течение на времето получиха по-ясно изражение и именно тях искам да махна...Имат изглед на съвсем миниатюрни "конци".
Благодаря предварително за помощта!

toniemi:

--- Цитат на: IKAR link=topic=203.msg4554#msg4554 date=1210019735 ---Първо да кажа здравейте на всички колеги по това прекрасно хоби, тъй като това е първият ми пост в този форум. Та сега по същество. Имам сграда-гара на немската фирма Vollmer, която сглобих с помощта на лепилото Revell-Contacta, за което стана дума. Доволен съм от резултата, като се има предвид, че моделът е от трудните, с повече от 300 детайли, голяма част от които са изключително дребнички. Въпросът ми е има ли начин да се почистят получилите се тук-таме засъхнали петънца от лепило, понеже колкото и да се стараех, на места попадна такова "където не трябва"? Прави впечатление също, че понеже нали още нямам макет, сградата седи в едно кашонче, още понамирисва на лепило, въпреки че я залепих преди почти 6 месеца....Друго нещо интересно-някои от петънцата се махнаха от само себе си, но други с течение на времето получиха по-ясно изражение и именно тях искам да махна...Имат изглед на съвсем миниатюрни "конци".
Благодаря предварително за помощта!

--- Край на цитат ---
Някой от тях изчегъртай,други мацни с боичка,трети остави като паежини,все пак в реалноста няма съвършенна сграда,може тук -там да я състариш и т.н.Представи си я сложена на макет и прецени ,кое от петната биха се виждали по-фрапиращо и на тях се спри.

Adrian:
Горе-долу и аз ще те посъветвам същото - 'състаряването' скрива недостатъците и придава достоверност .
Аз го правя с тъмно-кафяв спрей , или черен , пръскам по-отдалече :) за трудно достъпните ъгли използвам силно разредена черно-кафява боя и с тънка четчица маскирам - и на мен са ми оставали разливи ;)

XRISTO:
мдам,трудно се работи с лепилото а и аз доста поизцапах моите гари,като ги лепих,ама съветът със състаряването и на мен ми допада - ще се възползвам от него. ;)

refil:
Бих те посъветвал да си вземеш варианта с четка на "Contacta",но внимавай ,че има едно за прозрачни детаили и то не лепи.
С четката се работи по-удобно(според мен) ;)
Състаряването е удачен вариант

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия