Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на Тодор Чолаков (TT)
jopeto:
Жицата с бронята е велика идея! Евала !
Mixy:
Впечатляващо! :hi: Продължавай все така :)
Сега и аз да питам, че доста работи са ми интересни, а познанията не ми достигат :)
- По какво се определя кога даден светофор да е мачтов и кога – приземен (виждам, че имаш и от двата типа в плана)?
- Дизеловото депо – на коя фирма е?
- Микропроцесорната платка – някоя от готовите развойни PIC-овски системи ли е или си я конструирал специално за целта?
- Понеже използваш по 2 оптодвойки за броячите – това за по-сигурно отчитане ли е или за да отчиташ и посоката на преминаване?
bdz43r:
-по това дали има място за мачтов. Когато коловозите са близо и няма габарит - слага се приземен. Маневрените в гари с маршрутизирани маневри са приоритетно приземни (мачтови само по изключение).
-Auhagen
-Конструирал съм си я за целта. Има 40 входа - за 20 двойки и 16 изхода - за толкова контролирани участъка (аз ще позвам 12, останалите резерва). Отделно има четири бутона, от които ползвам три, но това е обект на бъдещи доработки. Има и изведен конектор за връзка с други устройства - не се знае какво ще ми хрумне някой ден.
-Най-вече за отчитане на посоката. Иначе няма да е ясно дали влакът влиза или излиза от коловоза. За по-сигурно отчитане се следи и последователността на задействане - първо едната, после двете едновременно и едва при отпадане на първата се отчита преминаване.
Mixy:
--- Цитат на: bdz43r link=topic=2078.msg65258#msg65258 date=1316727780 ----Най-вече за отчитане на посоката. Иначе няма да е ясно дали влакът влиза или излиза от коловоза. За по-сигурно отчитане се следи и последователността на задействане - първо едната, после двете едновременно и едва при отпадане на първата се отчита преминаване.
--- Край на цитат ---
И аз така предположих :) А относно самото броене - какво точно отчитат броячите? Талигите или цели возила?
Питам, щото моята идея за брояч беше малко по-различна, а именно: оптодвойка от стара компютърна мишка, поставена от двете страни на срязана релса и отчитаща всеки преминал реборд. Не съм го пробвал и нямам идея, дали ще проработи и колко грозно ще бъде на самия макет. Пък и няма смисъл да откривам топлата вода, ако някой друг вече го е направил успешно :)
bdz43r:
Това и аз го мислих, ама реших че ще стане твърде грозно да стърчи около релсите.
--- Цитат ---А относно самото броене - какво точно отчитат броячите? Талигите или цели возила?
--- Край на цитат ---
Талигите. Отдолу на всяка талига има бяла лепенка.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия