Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Тодор Чолаков (TT)

<< < (19/23) > >>

pach:
Благодаря!!!
 :hi: :hi: :hi:

Явно аз не съм достатъчно изяснил въпроса, но Милен също е питал...
Това ми беше думата - "Защо не е мачтов?"...и сега разбрах!!! :ok:
Не съм се сетил за габарита - трябва да огледам моя план - не може и при мен да не ми "липсва" габаритно място...така даже е още по-атрактивно, пък и близо до действителността!

За ПИК-чето, съм приятно изненадан за толкова вход/изходи - предполагам, че ги "сканираш" последователно? Какви са ти частите в изходите - какво (и до колко ток) ще управляват (12 волтови релета?).
Добре поне, ;D че не си заключил "бит"-ът на ПИК-а дето не дава да се чете обратно програмата!!! :good:

За извеждане на информация, на още по-финно ниво, около глава релса, може датчиците да ти останат скрити,
а те да "виждат" през двойка светловоди изработени от прозрачно парче с кръгло сечение и с диаметър 1,5 мм вГ-образна форма. Подобно на фаровете в локомотивите. Оставяш само работните плоскости полирани, а останалото боядисваш с плътна кафява боя ...например ще приличат на вагоноотбивачка...примерно де. Те ще са толкова ситни, че като "ръждясат", няма да се забелязват без вглеждане, около глава релса.

Колкото до ръчните приводи, снимай при възможност, точно как си ги правиш с тази заключваща пружина, та чак като ЦК-ключе да щракат - това е доста важно за сигурното превключване на езиците!!!

Благодаря ти за инфото!!!
 ;D ;D ;D

bdz43r:

--- Цитат на: pach link=topic=2078.msg65314#msg65314 date=1316855133 ---За ПИК-чето, съм приятно изненадан за толкова вход/изходи - предполагам, че ги "сканираш" последователно?
--- Край на цитат ---
Последователно и циклично на групи по 8. Ползвам ИС 74244, които едно време свалях от стари дънни платки, без да знам за какво биха ми потрябвали.
--- Цитат ---Какви са ти частите в изходите - какво (и до колко ток) ще управляват (12 волтови релета?).
--- Край на цитат ---
Два 8-битови регистъра 74373. Съдържанието им се опреснява при всеки цикъл (около 200 пъти в секунда). Изходите им управляват 16 транзистора (100 mA), които свързват изходите на платката към "маса". Релетата ще са 24 V, с изклочение на някои по-специфични, които ще работят с 5 V или 12 V.
Ама за това по-нататък. Ще пусна и релейните схеми, ако на някой му е интересно. Общо към 200 релета са по проект.

pach:
Страхотен си Тодоре!!!
( Майсторчето ) :ok: :ok: :ok:

Става още по интересно - дръж ни в течение - поне двама ни интересува със сигурност!!!
Успех и за напред!!!
 :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:

Best Ripper:

--- Цитат на: bdz43r link=topic=2078.msg65335#msg65335 date=1316892518 ---
--- Цитат на: pach link=topic=2078.msg65314#msg65314 date=1316855133 ---За ПИК-чето, съм приятно изненадан за толкова вход/изходи - предполагам, че ги "сканираш" последователно?
--- Край на цитат ---
Последователно и циклично на групи по 8. Ползвам ИС 74244, които едно време свалях от стари дънни платки, без да знам за какво биха ми потрябвали.
--- Цитат ---Какви са ти частите в изходите - какво (и до колко ток) ще управляват (12 волтови релета?).
--- Край на цитат ---
Два 8-битови регистъра 74373. Съдържанието им се опреснява при всеки цикъл (около 200 пъти в секунда). Изходите им управляват 16 транзистора (100 mA), които свързват изходите на платката към "маса". Релетата ще са 24 V, с изклочение на някои по-специфични, които ще работят с 5 V или 12 V.
Ама за това по-нататък. Ще пусна и релейните схеми, ако на някой му е интересно. Общо към 200 релета са по проект.

--- Край на цитат ---
Малиии.. това ми звучи като руска "релейна електроника"... Все едно технология на руски телевизор - радиолампи с интегрални схеми...  :lol:

widowmaker:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=2078.msg65339#msg65339 date=1316894598 ---...
Малиии.. това ми звучи като руска "релейна електроника"... Все едно технология на руски телевизор - радиолампи с интегрални схеми...  :lol:

--- Край на цитат ---

Нещо против електровакуумните компоненти?

Ето малко радио лампи (аудио частта) и интегрални схеми (в автоматиката на захранването),
събрани на едно място за скромната сума от 350000$:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия