Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Тодор Чолаков (TT)

<< < (20/23) > >>

Best Ripper:

--- Цитат ---Ето малко радио лампи (аудио частта) и интегрални схеми (в автоматиката на захранването),
събрани на едно място за скромната сума от 350000$:

--- Край на цитат ---
Много уместен пример... И с тия N-стотин хиляди долара какво ще правиш по макета? Имитация на гарова известителна уредба ли?  :lol: :fool:

bdz43r:
Ето тогава по-уместен.
От тук се управляват три релейни централизации с по няколко хиляди релета. Не е в Русия.

pach:
 :good: :good: :good:
 :ok: :ok: :ok:
 :hi: :hi: :hi:
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :on_the_quiet: :on_the_quiet: :on_the_quiet:

Best Ripper:
Ако в рИализЪма се ползват релета заради големите товарни токове, то в макет не виждам защо всичко трябва да е оразмерено за същите натоварвания, когато консумацията е несъизмеримо по-скромна. Ама всеки си решава сам...  :drinks:

pach:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=2078.msg65427#msg65427 date=1317123135 ---Ако в рИализЪма се ползват релета заради големите товарни токове, то в макет не виждам защо всичко трябва да е оразмерено за същите натоварвания, когато консумацията е несъизмеримо по-скромна. Ама всеки си решава сам...  :drinks:

--- Край на цитат ---

Нали не си мислиш, че Тодор ще слага същите релета каквито са в реализъма????
Всичко явно му е съобразено с малките токове и моделите с които работи.
То се разбира  както от снимките, така и коментарите които са в темата по-горе.
Ето:
***подчертаното е от мен

--- Цитат на: bdz43r link=topic=2078.msg65335#msg65335 date=1316892518 ---
--- Цитат на: pach link=topic=2078.msg65314#msg65314 date=1316855133 ---За ПИК-чето, съм приятно изненадан за толкова вход/изходи - предполагам, че ги "сканираш" последователно?
--- Край на цитат ---
Последователно и циклично на групи по 8. Ползвам ИС 74244, които едно време свалях от стари дънни платки, без да знам за какво биха ми потрябвали.
--- Цитат ---Какви са ти частите в изходите - какво (и до колко ток) ще управляват (12 волтови релета?).
--- Край на цитат ---
Два 8-битови регистъра 74373. Съдържанието им се опреснява при всеки цикъл (около 200 пъти в секунда). Изходите им управляват 16 транзистора (100 mA), които свързват изходите на платката към "маса". Релетата ще са 24 V, с изклочение на някои по-специфични, които ще работят с 5 V или 12 V.Ама за това по-нататък. Ще пусна и релейните схеми, ако на някой му е интересно. Общо към 200 релета са по проект.

--- Край на цитат ---
***подчертаното е от мен

Впрочем Тодоре, може навремето да не си смятал точно тези чипове да ползваш,(74244 и 74373)
но в крайна сметка точно това ме изненада приятно - употребата на масови (и много разспространени)
интегрални схеми и в твойта схема. Накратко - няма нищо екзотично като трудно доставен елемент и
от раз всичко е просто и ясно.
Мислил ли си за по-високо поколение ПИК-чета които да ползваш в по нататъшното разширение?
 ;D ;D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия