Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Полезни линкове на магазини и сайтове | Useful links to stores and sites

ЧЕЛЕН ОПИТ - или къде и как да пазаруваме

<< < (6/13) > >>

mgirginov:

--- Цитат на: staff123 link=topic=209.msg30680#msg30680 date=1257270589 ---Аха, ето защо не можах да си направя акаунт в PayPal. Използвам Visa Electron. Значи за целта ще трябва да си направя нова карта.

--- Край на цитат ---
Visa Elektron е дебитна карта. PayPal приема само кредитни карти.

staff123:
В сайта на PayPal в демо-видеото казват, че може и с дебитна карта.

mgirginov:

--- Цитат на: staff123 link=topic=209.msg30684#msg30684 date=1257273202 ---В сайта на PayPal в демо-видеото казват, че може и с дебитна карта.

--- Край на цитат ---
Пропаганда, но може и да приемат дебитни карти в нискорисковите/белите/ държави. В действителност принципът на PayPal системата за разплащане се базира на принципите, определящи разплащанията с кредитни карти изобщо. Това физически е свързано с реални транзакции 2-3 дни след уведомлението за извършено разплащане, т.е. при дебитните карти този срок води до невъзможност ликвидността на картата да бъде гарантирана. При кредитните карти, банката - издател на картата е гарант по разплащането. Разликата между плащане чрез кредитна карта и плащане през PayPal е гаранцията/застраховката/,която PayPal предлага на купувача - до 1000 евра, независимо от причината за изгубване на стоката/пощата или недобросъвестност на продавача/. Всичко това обаче, е свързано с 2% такса превод, която продавачът/а не купувачът/ заплаща на PayPal. Това е причината германците, от които купуваме и при които банковите транзакции са безплатни да отказват PayPal системата за разплащане, когато могат , защото тя ги "удря" в джоба. Официално регистрираните търговци в ЕС са задължени да поддържат PayPal система за разплащане.

Morpheus:

--- Цитат на: mgirginov link=topic=209.msg30681#msg30681 date=1257270881 ---
--- Цитат на: staff123 link=topic=209.msg30680#msg30680 date=1257270589 ---Аха, ето защо не можах да си направя акаунт в PayPal. Използвам Visa Electron. Значи за целта ще трябва да си направя нова карта.

--- Край на цитат ---
Visa Elektron е дебитна карта. PayPal приема само кредитни карти.

--- Край на цитат ---

Да, ама не. Аз съм с дебитна карта Visa Electron на Първа Инвестиоционна Банка. Имам близо 10 плащания през PayPal, никакви проблеми(едиствено не ми излиза опцията конвертирането от лева в долари да става през банката, а не през системата на PayPal).

staff123:
Вече на 100% се уверих, че проблема е в моя телевизор.
Благодаря на всички!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия