Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Цяла железница е сред експонатите на „Булколекто“ в Пловдивския панаир
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
24 Май 2012, 00:11:16 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: [1] 2
  Изпечатай  
Автор Тема: Представяне на widowmaker  (Прочетена 1175 пъти)
widowmaker
Сделки: (6)
Hero Member
Публикации: 1283

Ep. I - K.P.E.V. - София

Профил
« -: 16 Януари 2010, 21:28:36 »

Ами крайно време беше да го направя - 43, почти 44 годишен, роден съм в Русе, живея в София и работя силова електроника (фирмата ми произвежда инвертори за вятърни турбини)
и както повечето хора от моето поколение, любител съм на хард рок-а.
През последните (20-на  усмивка ) години сериозно се занимавам и със слаботокова електроника - основно аудио, но напоследък ръчкам в посока DCC,
макар, че все още не съм си направил платките за моето цифрово управление, основно поради липса на... абе щото си намирам оправдания усмивка
Демек докарахме я до под кривата круша и в последно време само си чешем езиците...

От 1985, след като продадох голямата си колекция в ТТ, се прехвърлих в H0. Минаха през ръцете ми доста неща от някогашното ГДР-ейско Пико
(носталгия по отминалите дни, вероятно), докато не реших, че ако искам да имам читав макет,
(който в момента изглежда много добре, но е все още само виртуална реалност в Уинтрак-а, поради липса на време и место),
е по добре да почна наново, като подбирам какво купувам, щото някак си не ми олеква, като си купя нещо прибързано и после да се чудя какво да го правя усмивка
Тоест привърженик съм на максимата, че е по добре да имаш малко, но свестни неща, отколкото много, но с кусури.
Поради тая причина не си купувам неща на Пико, особено пък от старото им, соц. прозводство (да ме прощават любителите на отминалите светли дни).
Интересувам се само и единствено от I-ва епоха, (абе гледам и към 2-ра, щото май излиза по-евтино, но засега е само гледане),  
K.P.E.V. администрация.
Имам няколко локомотива (5 засега)- Т12, G10, на Roco, Р8, 2-та Т2 на Trix - 6081 и 6082 Altona, 30-на товарни вагона (основно Fleischmann, няколко Trix и Brawa),
15-на пътнически вагона - от тях 5 вагона сет 4898 на Fleischmann, сериозно количество релсов път (Tillig Elite), както и доста сгради - пруската серия на Auhagen,
така също Kibri, Faller и Vollmer и всякакви други бъзикни, необходими за един макет - баластра, треви, дървета и т.н.
Напоследък се оглеждам в ибей и за S6 (4828), Т3 (от сет 4904), Т9 (854902) и T18 (864913) на Fleischmann.
« Последна редакция: 25 Март 2010, 21:43:15 от widowmaker » Активен
toniemi
КЖМ - България
Сделки: (18)
Hero Member
Публикации: 2831

HO,Z Само БДЖ !!!! София

Профил WWW
« Отговор #1 -: 16 Януари 2010, 23:15:59 »

Наздраве! Наздраве! Наздраве!
Активен
живко
Сделки: (29)
Newbie
*
Публикации: 49

Профил
« Отговор #2 -: 17 Януари 2010, 01:29:26 »

Добре дошъл и ти желая много, много радост с хобито    усмивка танц О.К.!
Активен
Сaprycorn
КЖМ - България
Сделки: (52)
Hero Member
Публикации: 1470

НО DRG II епоха София

Профил
« Отговор #3 -: 17 Януари 2010, 03:31:58 »

Чудесно е това, че си се ориентирал само и единствено към КPEV, но сподели моля те, защо точно към КPEV, а не към железниците на Саксония например, или към Вюртемберг?
Колкото то S6, Т3, Т9 и T18 щом си се загледал в тях значи че ще ги имаш рано или късно! Желая ти късмет!
« Последна редакция: 17 Януари 2010, 04:35:15 от Сaprycorn » Активен
mgirginov
КЖМ - България
Сделки: (33)
Hero Member
Публикации: 1379

N Länderbahnen I еп.София

Профил
« Отговор #4 -: 17 Януари 2010, 10:23:46 »

Любителите на 1-ва епоха не сме много, но пък сме темерути Ха-ха-ха!/дисциплинирани мускулест/ в интересите си, така че наистина крайно време беше да се представиш голяма усмивка. Но, защо не споменаваш името си? И ела на някоя сбирка да се запознаем Наздраве!. Желая ти най-искрено Одобрявам! да се сдобиеш с желаните локомотиви! Аз все още нямам тъжен S6/в моя мащаб го правят само Westmodel, но ми изглежда дървен/ и с удоволстние бих го погледнал, ако някога споделиш снимки.
« Последна редакция: 18 Януари 2010, 07:11:17 от mgirginov » Активен
widowmaker
Hero Member

Ep. I - K.P.E.V. - София

Профил
« Отговор #5 -: 17 Януари 2010, 14:22:42 »

Да бе, забравих, че не си написах името - Даниел Петров.
Що точно KPEV, ами цветовете някакси по ми допадат, съчетанието не маслинено зелено с червено-кафяво кара локомотивите да изглеждат по съвсем различен начин от всички други.
Ако забелязвате, аз нямам локомотиви старо производство. Никога и не бих си купил, например Флайшман произведен преди 2000-та.
Зеленото му е тревно зелено, а червено-кафявото е просто червено, т.е. не са спазени оригинално цветовете използвани от пруската администрация.
Другото, което даде превес към прусия е това, че ми харесват сградите по пруски модел, т.е. тия, които са на гола тухла без замазка отгоре.
Активен
CaLLlo
Сделки: (13)
Hero Member
Публикации: 1982

Dampf Ep. 1 & 2 bis ÜK

Профил
« Отговор #6 -: 17 Януари 2010, 23:18:22 »

... Напоследък се оглеждам в ибей и за S6 (4828), Т3 (от сет 4904), Т9 (854902) и T18 (864913) на Fleischmann.

Много добър избор, без изключения!   Одобрявам!

Тая Т3-ка малко трудно ще я намериш, заради това че е само в сет за сега:      ebay.ch
Активен
widowmaker
Hero Member

Ep. I - K.P.E.V. - София

Профил
« Отговор #7 -: 17 Януари 2010, 23:34:23 »

Абе намира се и отделно, верно рядко, мога да си взема и тая на Трикс.
Проблема идва от там, че Т3 е любим локомотив на повечето шваби...
Активен
CaLLlo
Сделки: (13)
Hero Member
Публикации: 1982

Dampf Ep. 1 & 2 bis ÜK

Профил
« Отговор #8 -: 18 Януари 2010, 00:37:08 »

Прави са хората и аз много го харесвам, ти също. Нали знаеш, че Т3 са
няколко вида - основно 3, но главно 2 вида - с "висок котел" (Fleischmann)
и с нисък - останалите:

Trix-а е с нисък, но и той много готин.
Активен
nilfe
Сделки: (67)
Hero Member
Публикации: 762

H0 Епоха 1, 2, K.P.E.V. DRG - ВАРНА

Профил
« Отговор #9 -: 18 Януари 2010, 23:29:45 »

Успех с хобито и от мен. Не си сам в K.P.E.V. и аз залитнах по пруските цветове, макар че основните ми акции са в DRG. Инвестирам усилено и в Прусаците.
Активен
widowmaker
Hero Member

Ep. I - K.P.E.V. - София

Профил
« Отговор #10 -: 19 Януари 2010, 14:58:54 »

Благодаря за пожеланията усмивка
Кофти момента е, че съм в Китай до 13-ти февруари и че тука, където съм е кучи студ -30 градуса...  саркастичен
Активен
widowmaker
Hero Member

Ep. I - K.P.E.V. - София

Профил
« Отговор #11 -: 24 Октомври 2010, 09:55:42 »

http://www.panoramio.com/user/5040915

Ето я и колекцията:

Локомотиви:

Т2 Altona 6081 - Trix:

Т2 Altona 6082 - Trix:

Т3 Hannover 1851 - Fleischmann:

T8 Berlin 7012 - Brawa:

T93 Stettin 7316 - Fleischmann:

T93 Berlin 7337 - Fleischmann:

Т12 Berlin 7829 - Roco:

T18 Stettin 8428 - Fleischmann:

P8 Erfurt 2458 - Trix:

S6 Altona 636 - Fleischmann:

S101 b.1911 Bromberg 1110 - Fleischmann:

G81 Elberfeld 4943 - Trix:

G10 Kattowitz 5461 - Roco:

T161 Erfurt 8169

Малко вагони:

4 осни:

3 осни:

Двуосни:

Малко товарни:

« Последна редакция: 16 Март 2012, 21:16:58 от widowmaker » Активен
BaHkaTa
КЖМ - България
Сделки: (0)
Full Member
Публикации: 184

BDZ/DB/DR - София

Профил WWW
« Отговор #12 -: 13 Януари 2012, 20:52:06 »

Страхотни са! Изкривих си зрението. примигващ  Да ти се множат. Одобрявам! Спирам да ги гледам че ще взема да скъсам някой менискус.
Активен
widowmaker
Hero Member

Ep. I - K.P.E.V. - София

Профил
« Отговор #13 -: 13 Януари 2012, 21:02:52 »

Страхотни са! Изкривих си зрението. примигващ  Да ти се множат. Одобрявам! Спирам да ги гледам че ще взема да скъсам някой менискус.

Ванка, объркал си темите. Линкът до тук беше само за гледане.
Писането е в моята колекция.
Тая всичката гимнастика беше заради калпавия нет на Жоро...
Сега пак ще ми звъни да намаля картинките  усмивка
Активен
Boris 2-12-4
Сделки: (7)
Full Member
Публикации: 153

Епохи І,ІІc,IIIa +вагонни фабрики+кранове+военни

Профил
« Отговор #14 -: 13 Януари 2012, 21:51:59 »

Привет Даниеле!

Доооообре дошъл на борда Наздраве! ангел дявол

Много се радвам, за това че си отдаден на хобито... Одобрявам! Одобрявам! Одобрявам!

Пък за администрациите дума да няма. И аз съм там -ОСНОВНО епоха 1, с известно разширение в епоха 2 / еллокомотиви и ешалони с военна техника/ и съвсем малко епоха 3а - основно годината 1956 - теснолинейки/3a е почти окомплектована, разширение не предстои/.

Но не за мен е думата сега -
.
ТИ си на прицела Ха-ха-ха! Ще падна от смях! голяма усмивка

От старите модели има попадения и в цветово и в ходовите качества, но обикновено двете не ходят заедно. В замяна на това има евтинийки, но трябва да се направи точна сметка  ,кое е по -изгодно да пребоядисаш или да оптимизираш ходовите части, или да купиш нов. Тази сметка е строго индувидална ангел дяволи специфична за всеки отделен случай...
Тук бих добавил, че цветово можеш да използваш готови локомотиви от епоха 2, и само чрез преименуване да ги направиш в епоха 1.
Същото е и с ТОВАРНИТЕ вагони/ Тези работи сигурно ги знаеш, но има много Започващи... роза роза роза/
Малко хора знаят, че след 1910 - локомотивите епоха 1, така наречените Laenderbahnloks, са били черни, говоря за Пруските железници.
Такъв е и локомотивът ми в 1:32,    G 8.1. целият е черен...KPEV...
Мен зеленият по ми харесва обачееее. Сърцето ми е твое! Сърцето ми е твое! Сърцето ми е твое!
Това за цветовете ми е любима тема, само от едната книга имам четирите издания, но това е друга бира...
Друга бира ми е и книгата пристигнала днес,която с удовоствие бих споделил,/как ли?!?/
Merkbuch fuer Fahrzeuge der Preussisch-Hessischen Staatseisenbahnverwaltung. Ausgabe 1915.
Бележник?!?/каква хубава дума Да! Да!/ за подвижния състав на Пруско-хесенските държавни железници. Издание 1915 година.

Та като се връщам към старите модели, има и такива, които сега въобще не се произвеждат като видове....

Ще се прощавам, както вече съм казал с 98,2% от НО, ще се радвам да отидат при познавачи...
/Това не е покана за ЗЗЗделки, или скрита реклама.../

Бъди здрав,имай работа, кефи се и на МАЛКИТЕ неща РЕДОВНО, но преследвай ГОЛЕМИ цели!!! Моите уважения! Моите уважения! Моите уважения!

Немския къде си го научил?!?

Борис - Hard&Heavy - Epoche I Наздраве! Наздраве! Наздраве!
« Последна редакция: 13 Януари 2012, 22:30:50 от Boris 2-12-4 » Активен
Страници: [1] 2
  Изпечатай  

Отиди на: