Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Христо Арнаудов (ТТ)

<< < (3/3)

Best Ripper:
Владо, 10% или 100 промила е едно и също... По шосейните знаци наклонът също се отбелязва с проценти, а не в промили...  :hi:

Vlado:
Отговорът ми е: http://www.railwaypassion.com/?cid=102&NewsId=11 - книгата на Ботев и по-специално темата за наклоните на релсовия път.

pach:
Моби, принципно аз бих завъртял лявата част на макета по друг начин, и то така, че ще се получи много по-плавни завои, възможност за по-малък тунел , тоест много повече видимо трасе .
Както и възможност за страхотен виадукт (дори м/у два тунела - като на Клисура БГ) при запазване на тези параметри (но само в ляво ти отговарят на 40/1000 мм съгласно правилото на макетиста) за изкачване , ама там явно се вижда - вече вече си готов! :scratch_ones_head:
Явно си имал нещо в предвид увъртоленият завой?
(спиралата също в такъв случай ти е доста висока спрямо правилото - а виждам че имаш и роковски вагони , които по принцип са по-тежки, та не знам дали ще ги изкачва някой лок и там...)

Vlado:
Моето мнение, което съм споделял и друг път е, че повече от 30 промила (на открито) не бива да има наклони. Нищо че правилата допускат до 40 промила. Последният наклон по-мяза на трамвайно трасе.
А що се отнася до лявата част на трасето - мен ме кефи - няма S-ове, няма остри наклони и изобщо си е добре!  :blind:

toniemi:
Би станало доста красиво,ако най-долното ниво с удвоеното трасе е в крива(сега е право),ако имаш възможност да издадеш челната страно като голяма дъга.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия