Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на Христо Арнаудов (ТТ)
Best Ripper:
Евентуален бъдещ проблем може да се отвори: едната ти стена с прозореца е външна, другата не се вижда от снимките. Плоскостите, които са ти носещи в ъгъла, е твърде вероятно /особено след завършване на макета/ да спрат вентилацията в ъгъла и зад тях да ти тръгне мухъл... Може да не е веднага, а да се получи и след 1-2-3 години.. Помисли овреме по въпроса, за да не се видиш после в приключение с миризми, гниене и т.н. За съжаление термоизолациите по сградата /външна и вътрешна/ не са никаква гаранция, че няма да се появи мухъл в ъгъла при това блокиране на въздуха... :drinks:
mobi:
Благодаря много за отзивите!
Старая се да избягвам трудните и скъпи решения при направата на макета. Гледам да преценя способностите си при изработка на елементите.
Двете плоскости в ъгъла не са закрепени, поставил съм ги само за да придобия представа за обема в тази част. Те ще бъдат олекотени (няма да останат тези плътни парчета шпртплат).
Pach - Дължината на линията от стрелките през целия овъртян завои е почти 3 метра, а денивелацията е около 10 см (от нивото при гаровата площадка). Там наклона е добър, но повече ме притеснява дясната част на макета. Там имам около 2 метра релси и денивелация около 20 см, с компромис мога да удължа изкачването с още 1 метър, но не съм го решил окончателно.
След коментара на Best Ripper се загледах именно в тази част на макети и си дадох сметка, че кривата там е доста отворена, което ме кара да мисля, че може и да я оставя открита, но трябва да реша какво да правя с наклона при изкачването там.
Best Ripper:
Определено 20 см денивелация на 2 метра път е доста. Това прави наклон 10%, докато на реалните влакове е макс. 5%, тоест пак излизаш доста от нормите... По-добре от сега смятай наклона да е върху 3 линейни метра, пък ако може и мало свише... :good:
Vlado:
10% колко промила е? Защото до 30 промила е що годе нормално. То в нормалните железници има над 30 промила, че в моделните ли да няма...
Сaprycorn:
10 процента са 100 промила!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия