Pach, не си съвсем прав. Декодерите, които не разпознават асиметрия, няма да имат проблеми, но тези които я разпознават ще се бъркат, тъй като се касае за разлика в нивата от няколко волта(съгласно алгоритъма).
Ами аз точно това казах - при декодерите става въпрос за разлика от няколко волта , за да разпознаят асиметрията.
Освен това изправителя на декодера има за цел да захранва схемата единствено с прав ток, който пък се филтрира, от някакъв макар и миниатюрен кондензатор. От тази посока асиметрията наистина няма значение.
Абсолютно вярно , но не става въпрос за захранването на чипчето след греца, а че във всеки декодер има такъв грец , тоест по горната логика на оптрон, че диодите ще "побъркат" системата е противоречаща с действителността.
Но всеки процесор има директен вход(не минаващ през изправителя), чрез който всъщност става разпознаването на команди, асиметрия и други. Единственото нещо между входа на контролера и релсата е един резистор.
Точно това имах на пред вид , като казах "и различни входни съпротивления"...които също правят множество с намаляваща стойност.
Ако го нямаше това, то сигнала през изправителя(прав ток) нямаше да означава нищо за процесора.
Всъщност през този резистор , процесора си чете командният код (DCC

) , докато греца осигурява постояннотоково захранване за електрониката и самият процесор.
В крайна сметка ставаше въпрос за пет (струва ми се ) лампички да се вържат към системата.
Какъв ще е тоя бустер дето няма да издържи увеличената консумация от него , та чак ще си свали (по странни закони...) едното рамо на DCC сигнала с няколко волта, за да го разчетат грешно декодерите разпознаващи асиметричен сигнал????

Това и предизвика моите размисли в движение.
Прощавайте ако съм ви накарал да се замислите.
----------------------
Любо, кога ще ни гостуваш в клуба - може би края на този месец?

------------------
luci
Лампички на 12/16 волта ползват фирмите производителки на модели , само по стар и по-евтин начин...изцяло с търговски причини и т.н.
Няма никакво техническо изискване да е с лампи (още повече че лампа може да ти стопи коруба , а светодиод - никога).
Все пак повечето фирми в новото си производство вече са принудени да се обърнат към по съвременните технологии (което обаче се отразява и на цената ми познай ...пак нагоре

)
Единствено мноооого скъпите производители все още си позволяват да слагат лампички, но специално произведени за тях, и такава лампичка като я видиш във фара на парен локомотив и 100 % копие на истинската при големият прототип.
Дето се казва , при фаровете достигат истинска детайлност , та чак до нажежаемата жичка в моделната лампичка.
Намири снимките от Руският информационне център на нашите модули от април миналата година и виж парният красавец на Дориян в частта му - фаровете.
Просто хубавото си е хубаво.