Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Разкажете за онова време
pach:
Х а !!! Попаднах на една снимчица в мрежата и внезапно си спомних , че моя първи стартов сет бе всъщност този.
но от него май нищо не е останало щом съм го забравил.Не сега се сещам , че още ползвам захранващият му траф , който няма нищо общо с F1 и F2.Синьо-бял с механична система от гетинаксова кобилица, свързана към "врътката" и имаше плавен ход , тъй като кобилицата изпълняваше функцията на плъзгач , който се притискаше към много на брой изводи директно изведени върху макарата на трафа.Някой ден ще го въстановя и снимам ,щото системата е отлична за плавен ход , без електроника - само на механика!!!
По обясними причини ще го броя "предстартов" сет , щото бързо под стълбовете на въздушната монорелса , бе прекарана линия от "НО" със двуосния BR80 и два "олд таймер" пътнически вагона от набора на "PIKO" с металния пулт за управление от две плоски батерии.
Монорелсата бе в много ефектна кутия с рисунка на някакъв град на бъдещето!Имаше доста силни фарове които светеха напред в нощта според посоката на движение.Единственият недостатък бе това бутафорно "остъкление".
Та така ... :)
zazo:
Аз няма да разказвам надълго, но ровейки из разни стари снимки попаднах на това. Сета е на Механо и го получих за рожден ден или нова година, някъде през 80-те. Вече имах друг сет на Пико, но в този имаше 2 стрелки и релсите бяха Т профил, гледал съм ги с часове дори без да карам влака, толкова бях впечатлен.
KRAKOMOBILA:
--- Цитат на: vasko58 link=topic=220.msg1886#msg1886 date=1202749287 ---Адри, като спомена за 110та и се сетих; Виждам я в магазина и много ми хареса (то от НО всичко ми харесва но нали така му е думата) беше в "сета" мисля с още 5 вагона. "Сета" беше отворен като мостра а прдавачкат ми казва че това е последната бройка. Застояла била от много време и цената и е намалена защото едното ъгълче на покрива на кабината е счупено! Ти сега познай коло секунди мислех за да взема решение? 0 , 1 или 2 ;D ;D ;D
--- Край на цитат ---
Може ли аз да позная ? Решил си още преди да го видиш, че ще го купиш ;D
Voodoo:
И аз като повечето получих за един рожден ден стартов сет на "Пико". Бил съм на около 6/7 години, нямам спомени. Голяма радост беше. Линиите бяха 1 кръг. Имаше парен локомотив 2 пътнически вагона и един пощенски. Голямо щастие беше...
pach:
За мое учудване намерих все пак един остатък от стартовият ми сет...
и то е трансформатора му (който не е на Пико :o) и който смятам да въстановя в първоначалният му вид - хем ще си го ползвам , хем ще е спомен от онова време .А от кутията незнам как , но ми е оцелял капака
...та като го гледам сега и ми става ясно защо не ми е съвсем на сърце V-та епоха - ми аз още със стартовият си сет , съм почнал направо в VІІ-ма .
;D ;D ;D
Впрочем имам дмътни спомени ,в един килер май се пазят още части от сета ...може още нещо да изкочи от тая монорелсова история...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия