Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Полезни линкове на магазини и сайтове | Useful links to stores and sites
Проблем с регистрацията в eBay!
XRISTO:
Едва ли им е проблема в 4 - те процента такса.Най - голямата ми сделка е за 60 евро, та това са дребни суми - не вярвам да се цънцарят за по 3 евро, като се има ПРЕДВИД :spiteful: , че всички масово товарят с поне по 17 евро за доставка(е, има изключения), която кой - знае колко струва всъщност (най вероятно поне два пъти по - малко ;)).Пък и винаги ги питам преди да съм играл, защото няма да забравя една сделка, която имах още като току - що проходил в Ибея.Та във въпросната сделка играх за нещо си, дори не си спомням какво беше.Печеля, понечих да платя и...греда.Пичът не приема пейпал.То бяха молби, кандърми не, та не.Заяви ми , че няма регистрация в пейпал .Накрая ангажирах познати в чужбина да платят.От тогава щом си харесам нещо и първо това гледам.Ще му преведа кинтите, ще се набутам с 15 кинта за превода, поне толкова беше през миналата година, и може спокойно да си ме излъже.После какво, да се оплача на http://armenskipop.net/ освен.Какво, като са немци всичките са честни ли?Амиии, не на мене тия!Измамници има навсякъде. :hi:
IKAR:
Казвал съм и друг път - решението е много лесно. Да се модифицират правилата на и-бей по следния начин:
1.Пей-пал-ът да стане задължителен и за търговците и за клиентите, без изключение.
2. Търговците да бъдат задължени да изпращат в цял свят или поне на цялата територия на ЕС.
Така всички ще са доволни. Въпросът с набутвацията си е напълно основателен, защото по банков път първо режат глави в буквалния смисъл - трябва освен таксата на нашата банка, да платиш и тази на другата, в която е сметката на клиента - и второ, няма гаранция, че няма да те преметнат. Практически е много трудно да си върнеш парите в този случай. Банката не носи никаква отговорност, само си прибира мангизите.
Скоро поръчах едни неща от малко магазинче в Розенхайм, което не работи нито с кредитни карти, нито с пейпал. Щом направих поръчката, получих и-мейл от собственика, че вече е изпратил нещата и моли да му преведа парите по банка. Изпратил НА ДОВЕРИЕ. Още на другия ден, за да не се набутвам с банков превод, пуснах сумата чрез Western Union, пратих кода за получаване по мейла, след по-малко от 10 минути човекът си взе парите и благодари. Можело значи!
XRISTO:
Тез измекяри Western Union не тръскат ли яко?...или са се очовечили малко? :unsure:
IKAR:
15 евро е таксата при превод до 100 евро. Пак не е малко, но по-добре отколкото по банка, за такива по-малки суми. От 100 до 200 евро вече става 23. По банков път таксата на нашите банки е от 25 лева нагоре, отделно трябва да платиш и разноските на другата банка, които са минимум 20 евро, да не говорим, че при нареждането на превода не се знае какви са. Значи сложи минимум 60-70 лева. Така преди 3 години вземах от Унгария ония книги за историята на Икарус от книжарница, която не работи с дебитни/кредитни карти и в банката ми отрязаха главата. Освен тове Western Union-а е моментен превод, тоест след 10 минути човекът може да си вземе парите, докато по банка трябва да чака три работни дни.
pach:
Боже...пази се от рИформатори...стигнали са до пейпал вече...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия