IKAR
Сделки:
( 2)
Sr. Member

Публикации: 389
HO DB,SBB III,IV, HOm Rhatische Bahn V София
|
 |
« Отговор #15 -: 26 Февруари 2010, 17:17:59 » |
|
@IKAR Нямам категорична позиция по въпроса защо Мерклин ... може би защото щанда им на панаира заема половината зала ... В момента съм много разколебан и заради факта, че не бих могъл да пусна по моето трасе новият български локомотив на Булмаркет ...Ще го мисля.
Тия точно на пропаганда от тоя тип и на лъскави кутии разчитат. И на това, че имат 150-годишни традиции, че са "мерцедесът" на моделите и че спазвайки традициите немските ж.п. моделисти няма да ги изоставят. Само че в последно време доста мастити фирми, разчитайки на дългогодишната си слава и репутация, си позволяват да се дънят абсолютно недопустимо. Това в пълна степен важи особено и за Мерцедес, и за Мерклин. Така че вземай мерки докато е време. Пресен пример, въпреки че не е свързан с хобито. Миналата седмица купихме за жена ми епилатор Филипс от Технополис, който не стига, че взехме възможно най-скъпия предлаган модел, още при отварянето на кутията и разглеждането на механизма го видях, че не е читав. Днес жена ми го е изпробвала практически и току-що ми се обади по телефона да потвърди, че "не става". Утре ще го рекламираме.......
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Жоро
Сделки:
( 31)
Hero Member

Публикации: 1321
HO DR IV епоха София
|
 |
« Отговор #16 -: 26 Февруари 2010, 17:37:56 » |
|
... Миналата седмица купихме за жена ми епилатор Филипс... Павка, мнооого отдавна се убедих, че Филипс не е фирмата за домашна техника. Да, голяма компания са, много са добри - но в производството на оборудване за електроцентрали, кораби, даже локомотиви, но не стават за битова техника. Поне от последните 25 години насам.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pach
Сделки:
( 22)
Hero Member

Публикации: 7494
TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,
|
 |
« Отговор #17 -: 26 Февруари 2010, 21:50:16 » |
|
... Миналата седмица купихме за жена ми епилатор Филипс... Павка, мнооого отдавна се убедих, че Филипс не е фирмата за домашна техника. Да, голяма компания са, много са добри - но в производството на оборудване за електроцентрали, кораби, даже локомотиви, но не стават за битова техника. Поне от последните 25 години насам. Те тука ти скъсах потника - аз от 40 години не признавам друга марка за битова техника!!!  А IKAR всички знаем че е карък!!! 
|
|
|
|
« Последна редакция: 01 Март 2010, 12:15:25 от Vlado »
|
Активен
|
|
|
|
muncho
Сделки:
( 8)
Hero Member

Публикации: 1215
НО - Радост за всяко око
|
 |
« Отговор #18 -: 26 Февруари 2010, 23:50:12 » |
|
епилатор Филипс от Технополис,
Смело мога да потвърдя,че проблема е от магазина. Ето спомени,лични: Отварят прочутия магазин в Пловдив: 1.Купувам dvd -отварям кутията в къщи -отворено и счупено "чекмедже",за диска.Смениха го. 2. купувам видео плеър - 20 дни не могат да ми намерят книжка с инструкции. 3.Купувам телевизор JVC -29'' ,след 26 дни -капут,45 дни в сервиз. 4.Брат ми си купува аудио система - не работи Сд-то.Като ме видяха само ,веднага ни върнаха парите,без хън-мън.  Не съм стъпил, оттогава в този дърводелски магазин. хем скъпо продават,хем боклуци от класа...да ме пита човек що не си плюх на петите още след 1-та покупка 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Best Ripper
Сделки:
( 13)
Hero Member

Публикации: 1459
TT & H0 (AC) & Spur 1 - София
|
 |
« Отговор #19 -: 27 Февруари 2010, 00:04:35 » |
|
Паци, купи си енергоспетяващи крушки на Филипс... да видиш колко ще изкарат.. велика марка.. 6 години гаранция имали, най-скъпите на пазара са... Не познавам човек, на когото да е изкарала повече от 2 години нормална употреба, познай и колко признават гаранцията... Като отишъл един и му рекли: А, тая крушка има до 8000 часа живот, в една година има 8760 часа! Ти си я ползвал денонощно нон-стоп - няма гаранция!!! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pach
Сделки:
( 22)
Hero Member

Публикации: 7494
TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,
|
 |
« Отговор #20 -: 01 Март 2010, 11:08:22 » |
|
Паци, купи си енергоспетяващи крушки на Филипс... да видиш колко ще изкарат.. велика марка.. 6 години гаранция имали, най-скъпите на пазара са... Не познавам човек, на когото да е изкарала повече от 2 години нормална употреба, познай и колко признават гаранцията... Като отишъл един и му рекли: А, тая крушка има до 8000 часа живот, в една година има 8760 часа! Ти си я ползвал денонощно нон-стоп - няма гаранция!!!  Вайииии...изцяло съм именно на енергоспестяващите на Филипс (надявам се да не са турските боклуци) и поне три от тях са на повече от 5/6 години.Някой са ми от преди времето да станат "модни" енергоспестяващите , щото само на Филипс не ми шашкат дистанционните с излъчванията си.... Ама да видим до кога ще ги бъде все пак 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Der Hetzer
Сделки:
( 56)
Hero Member

Публикации: 1240
Гласът на Справедливостта
|
 |
« Отговор #21 -: 01 Март 2010, 12:37:51 » |
|
Филипс като цяло си е тояжна фирма. Единственото тяхно изделие, което притежавам е 1 брой машинка за кабардисване, която 2 години след ежеседмична употреба си бачка без проблеми, но не бих рискувал с други техни продукти, които само като видя и подминавам все едно не съм видял. Истинската фирма е Samsung, от която съм много доволен (но пък и тук намесвам едни доста големи лични пристрастия)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
n_sirakov
Сделки:
( 11)
Sr. Member

Публикации: 448
H0;IV, V; DB,DB-AG; Варна
|
 |
« Отговор #22 -: 08 Март 2010, 16:49:04 » |
|
Здравейте. Аз съм нов във занаята  и имам доста въпроси.Първият от който е : Как да направя макет с размери 3,7м. на 2 метра? В смисъл от какво да го направя за да стане стабилно? Първият ми опит беше неуспешен и сега ще чакам помощ.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pavel75
Сделки:
( 12)
Hero Member

Публикации: 880
HO; V; BDZ, BG; София
|
 |
« Отговор #23 -: 08 Март 2010, 16:52:29 » |
|
Добре дошъл!
Дай повече информация - разглобяем ли ще бъде макета или стационарен, 1,2 или 3 етажа, на крака ли ще стои, на стена ли ще е закачен и каквото се сетиш още. Колкото повече инфо дадеш толкова по-точно ще може да ти се помогне.
Поздрави
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
n_sirakov
Сделки:
( 11)
Sr. Member

|
 |
« Отговор #24 -: 08 Март 2010, 16:55:46 » |
|
Благодаря за бързото включване. Макета ще е неразглобяем,стационарен на крака.За етажите все още не съм решил но най вероятно ще е на един.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
n_sirakov
Сделки:
( 11)
Sr. Member

|
 |
« Отговор #25 -: 09 Март 2010, 16:06:06 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pavel75
Сделки:
( 12)
Hero Member

Публикации: 880
HO; V; BDZ, BG; София
|
 |
« Отговор #26 -: 09 Март 2010, 16:11:17 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
n_sirakov
Сделки:
( 11)
Sr. Member

|
 |
« Отговор #27 -: 09 Март 2010, 20:02:45 » |
|
БЛАГОДАРЯ.Точно това ми трябваше дори размерите на единят макет са почти същите като моите.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|