Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Идеи за реализация на вграден макет
Dare_Devil:
Именно въпросната зъбчата гайка ми се струва твърде сложен детайл за изработване в домашни условия. Колкото до водачите в моята идея - те няма да заемат повече място, отколкото пръчките с резба в твоя вариант. Дори функцията на водачи биха могли да изпълняват алуминиеви тръби, вътре в които да е въжето. По този начин при спуснато положение ще има по-добър естетически вид отколкото резбованите пръчки. Всъщност основното предимство, което виждам на предложения от мен вариант е възможността да се изработи от неща, налични в магазина, докато в твоя случай има нужда от три бройки от много специфичен детайл.
luci:
С пръчки, ще качиш вече във видимата част от шкафа двигателите.. а иначе трябва да покриеш само пръчките (по на горе трябва да ти е двигателя или да имап ролка над тръбата и тн .. )
в домашни условия не бих правил тези детайли, едвали са много скъпи да се поръчат. а и има готови такива примерно за антени и тн ..
Dare_Devil:
Сам си споменал решението - ролки над пръчките. Въжето, което ще се връща надолу покрай тях на практика не заема място, така че скривайки пръчката, скриваш и него. Колкото до поръчването на тези детайли - едва ли ще струват по-малко от парче тънко желязно въженце и малки ролки. Освен това аз дори не съм сигурен какъв майстор е нужен за да изработи тези колела - стругар ли, фрезист ли...
luci:
искам да кажа, има готови датика детаили.. :) аз лично мисля да ползвам серво за антени (чинии) самоче с друга пръчка и по евтин двигател.
с въжета и макари дори идеално изчислено ще шуми, че има по голями луфтове и мандахерцане.. просто не мога да предположа какво и как ще се получи..
това беше причината да се откажа от пръчка и въже.. (по грозно, по голямо в часта на "истинския" шкаф)
иначе. Един на фреза или струг... ти върши работа, ако изкаш да поръчаш..
но ако се огледаш сигурно има дурги готови елементи за твъдия вариант.. аз не ми се мисли много над самото окачване, и варианта с части за антена ми е идеален :)
pach:
Луси твърди , че на въжета , макета при спуснато положение ще се клати...Което е вярно да момента в който вкарате въжетата в две алуминиеви тръби - едната на въжето застопорена на самият макет с фланче, а другата под ролката в шкафа , също с фланче.
Двете стават неподвижни в по единия си край благодарение на фланчетата (и достатъчно здрави и устойчиви) а в другият си край влизат една в друга (колкото по близки са им диаметрите - толкова по устойчиво) като вътре в тях е стоманеното въже.
При навиване на това въже, то изтегля макетанагоре а двете тръби влизат едн в друга.
Получава се нещо като телескопична система на "сгъваема" антена.Така двете придават достатъчно здравина във всяко положение и не позволяват на макета да се клати.
Така струва ми се допълвам идеята на Dare_Devil за по евтино и домашно изработено устойчиво задвижване на макета в шкафа. :hi:
Дефицитни материали няма.лесно за изработка от наличното в строителните хипермаркети като Бриколаж например.Е иска все пак малко пари , ама и "мама на тате не пуска без пари"!!! :pleasantry:
;D ;D ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия