Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

За ламповите усилватели

<< < (22/31) > >>

mitko0888:
Прослушах клипчетата от линка. Веднага усетих разликата в звука, признавам си ...

Само не разбрах: лампите два вида ли са? За левия и за десния канал, с обратно навити решетки?

widowmaker:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=2289.msg94440#msg94440 date=1396610897 ---Прослушах клипчетата от линка. Веднага усетих разликата в звука, признавам си ...

Само не разбрах: лампите два вида ли са? За левия и за десния канал, с обратно навити решетки?

--- Край на цитат ---

Митак, пак не си разбрал, едната бачка с електрони (ляв канал), другата е позитронна (десен канал).
Тъй като говорим за движение на токоносители във вакуум,
единствено и само благодарение на него не се стига до анихилация.
Иначе си слушай де, не ни пречиш.

pach:

--- Цитат на: Mixy link=topic=2289.msg94437#msg94437 date=1396608990 ---Е не, предавам се, не издържам вече. От смях едвам уцелвам клавишите  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
...

--- Край на цитат ---

Аз също.  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Не можахте да влезнете във фаза двамцата,
макар и двамата да са ви теглили в една посока преди доста години - навън.
 (Дани преди малко повече де...)
 ;D ;D ;D

Митееее, и ти си богомил от новите значи, щом слушаш клипа през компа, а не лампата на тавана.. :on_the_quiet:
Покрай полезното...човек се учи докато е жив, а ние още мърдаме...пък ни е весело туК!!!
 :lol: :lol: :lol:

Best Ripper:
Като за последно от мен по темата, ще дам един  пример за субективното възприятие на музиката... Една песен, изпълнена по два начина... Първият - само музиката /барабани и бас на запис, две китари на живо/ и вторият - същата песен, където освен музиката е добавен и вокал... Попаднах преди време на първия клип в тубата, второто съм го слушал стотици пъти... Важното в случая е, че и в двата начина /дори и при първия с плейбек-живо/ свирят едни и същи музиканти, с едни и същи инструменти и апаратура - тоест звукът е максимално еднакъв. Можете да усетите огромната разлика във въздействието само от липса/наличие на вокал. Смятам, че особено добре ще го усетят тези, които са далеч от твърдия и здрав метъл саунд...

Първо: без вокал...
http://www.youtube.com/watch?v=xCtGKqRaYw8

Второ: с вокал...
http://www.youtube.com/watch?v=HX-b2H__yNI

P.S. Толкова ли е страшен дет метъла, като изслушахте първия вариант?  :pleasantry: :spiteful: И дали метълЪ е само шум?  :drinks:

TANO:
Ба, тоя Рипер явно е някакво усилено съветско производство. Аз ако съм ламБа ще ми изгори я катодчето, я решетчицата, ако требе да им разпъвам линейните характеристики на тия музики. Е тука едно клипче дето мене ме кара да влизам в резонанс със третия хармоник от честотната характеристика на Каменица светло
http://www.youtube.com/watch?v=WvqGxfgQH9I
Ма въпрос на усилвателни характеристики, де! Некои ламБи  биха изгорели и от горния линк. Важното е да носим на бира. И на майтап :drinks:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия