Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
За ламповите усилватели
Mixy:
Де го чукаш, де се пука!
Мислиш си, че ще ме уплашиш с клипче за деца ?! И това ще ме накара да приема, че електроните в пасивен проводник могат да се движат по един начин в едната посока и по друг на обратно ?!?!? И дори това да беше така - как въобще се дефинира "посока" при променливотоков сигнал с два полупериода ????? Та това е нонсенс - няма никакъв смисъл !!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Иначе на хлапетата това вероятно ще им е много интересно, но точно тук да ни занимаваш с теорията за корпускулярно-вълновия дуализъм на светлината при дифракции и интерференции, принципа за неопределеността на Хаизенберг и суперпозицията на елементарните частици - не ставай смешен! Това са неща, отдавна известни и обяснени на квантово ниво, а и физиката вече е много по-напред откакто ти си я учил в училище. Я си признай, колко ти писаха последно за срока? ;)
Така и не разбрах какво общо има всичко това с аудио кабелите при честоти в звуковия диапазон, но нали съм "нискочел" (челото ми е ниско и/или малко съм чел) - от това ще да е...
Това е и другия симптом при заклетите аудиофили - като изчерпат запаса си от псевдонаучни аргументи, минават или към обиди или директно на квантово ниво. В нашия конкретен случай - и двете :haha:
Поне да беше постнал за наистина интересните проблеми във физиката като напр. The 11 Greatest Unanswered Questions of Physics, въпреки, че това няма нищо, ама нищо общо с преноса на сигнал при звукови честоти...
За да не се мъчиш повече, просто виж какво съм писал в първите си постове - за гледната точка и субективното възприятие на звука. Кажи си, че ти ги чуваш всички тези неща и че твоята гледна точка за всичко това се различава от моята, която ти категорично не споделяш. И аз ще го приема на 100%, защото при слушането, всеки чува индивидуално и различно от всеки друг. Но моля те, не се опитвай повече да ми доказваш каквото и да е, защото е болезнено очевидно, че сме в различни категории.
P.S. Аз съм нискочелия де, ти да не си помисли нещо друго ;)
daddy_g:
Така ги зачекнахте тия лампови усилватели, че накрая ще взема да направя един лампов локомотив ;D ;D ;D ;D
Mixy:
Да не забравиш да предложиш и чисто сребърни релси за него, ей! Инак все едно нищо не си направил :)
Не знам само как ще се движи по тях назад, щото това с посоката... абе кофти работа... Освен да пишеш някъде, че макетът задължително трябва да е с двойно трасе - така и ти ще си на двойна печалба :lol: :lol: :lol:
widowmaker:
--- Цитат на: Mixy link=topic=2289.msg94467#msg94467 date=1396697223 ---P.S. Аз съм нискочелия де, ти да не си помисли нещо друго ;)
--- Край на цитат ---
Това ми звучи точно като операта "Селска чест".
Напъваш се нещо да не ти пострада имиджът ли?
Казах ти, спирам да пиша, първо констатираме следствието, после търсим причината.
Естествено, чисто физически, позовавайки се на същата тая физика, за която си мислиш, че са ми писали кофти оценка :)
Иначе ми прилича на нещо като все едно се опитваш да надприказваш арменското радио.
Всъщност да нямаш някаква арменска жилка в рода си, драги?
И смешен е някой друг, драги ми Смехурко, нещо си се объркал ми се струва :)
Някакви си бръщолевения тук са абсолютно лишени от смисъл, след като говорим за звук.
Слуша се и се мери, ако говорим за фотография, ще гледаме фотоси, а иначе форумът става единствено за чесане на езици
и показване на снимков материал, но и при него зависи от монитора, така, че ...
П.П.
Така и не разбрах само ти колко полупроводникови и лампови усилвателя си конструирал,
че си стигнал до тия така гениални прозрения, скъпи ми друже?
Дай да видим някой ултралинеен дизайн де!
urko:
Sori za latinicata
predlagam na administratorite da dadat 1 sedmica po4ivka na widowmaker ili da zaklu4at temata za 1 mesec!!!
BASTA widowmaker - ne moge da spori i zastiti tezata si bez li4ni obidi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BASTA :diablo: :diablo: :diablo:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия