Ехааа, трафчето е много яко – равна характеристика в целия звуков диапазон, минимално дефазиране в краищата... направо бомба! Цената само дето е леко солена, но... истинският звук (и кеф) цена нямат
Солена цена? Ти сериозно ли смяташ 220$ за солена цена?
Цената на усилвател Wavac SH-833 e $350000, как мислиш, дали е с трафове на леко солена (за теб) цена от $220?
Айде стига глупости, никой не е казал, че такава техника е за гащници със жълти стотинки в джоба!
Дори ординарен еднотактен усилвател е с цена от няколко К€, хапчето е ентри левъл усилвател и идеята да е
с тая цена е да се популяризира въпросната концепция. Никой няма да ти продаде лампов усилвател,
пък бил той и на кит за такива пари!
Все едно да искаш да си купиш Порше за 5000 лева, сигурно може, ама ще става само за скрап!
Утре ще се разправяме за еквивалентни схеми на трафове, както и на транзистори (че стана късно)!
Какви настройки на това хапче? Ти май не четеш какво ти пускам като линкове!
При лампите дименсиите са много по малки от тези при транзисторите, лепиш частите и пускаш,
ако няма грешки при монтажа, усилвателят свири не някакси, а както трябва! Толкова!
Много ми е интересно как коментираш някакви неща, след като е ясно, че никога не си правил лампов усилвател,
а само си чел някакви неща (глупости) в нета.
Само за справка: имам доста авторски схеми на полупроводникови и лампови усилватели,
както и на озвучителни тела - заднонатоварени хорни и TL-и, справка в
www.diyaudio.com и
www.bgaudio.org.
На едното место съм widowmaker, на другото Daniel Petrov. Спрях да публикувам един път заради естеството на работата
ми през последните 5-6 години, както и заради това, че си е ангажимент и изисква време, а това престана да ми е
приоритетно занимание (пак заради работата ми през последните 5-6 години).
П.П. Свалял съм анодни характеристики на ГМ70 от различни заводи и разлика в годините на производство
от порядъка на 10 и повече години, разликите са не повече от 1-1,5 волта при напрежения на решетката от
порядъка на -120В, това е толеранс под 1%! Какво да кажем за транзистори, които нормално имат разброс
на статичния коефициент на усилване по ток в рамките на 15-60?