Сантимент от детските ми спомени са хладилните вагони на БДЖ.Тилиг ги пуснаха,но за съжаление са с доста лошо качество.Смятах да си правя композиция с тях,но...оставам само с един.

Допълвам БДЖ колекцията си с 2бр.2кл. и 2бр.1/2кл. Halberstadt вагони.Взех ги за 46 125.За съжаление това са може би най-лошите ми вагони откъм качество.Затова ги ползвам като "опитни" за трасето на макета си.
Ресторанта и спалния на тилиг,вече са друго качество.

Преди бях казвал в темата,че фен на спални и ресторанти...та SBB Roco 64763

Понеже съм фен и най-вече на ел.тягата,та отдавна си мечтаех за модел с цифрово повдигащи и понижаващи пантографи.Roco 72569.Това е модел на 100 430-6 DB ІV.

Емблематичен немски локомотив,построен за пътнически магистрални трасета.Лока е построен като E10 430 през 1966год.(ІІІеп.) с тъмно синя ливрея.Но преди бракуването му през 2009 е вече с характерната за немските железници червено-бяла ливрея.До края си е работил в пътническия превоз.

Комбинирах го с шест вагона.Roco 64055 Roco и 64056.Фургон,2кл. син,1/2 кл.,2кл.,2кл.,спален.

фургон

2kl.

1/2kl.

2kl.

2kl.

спален
Подготвени са фабрично за осветление.

Заострения край оста се върти в токоснемащо метално легло,което е предпоставка за "мазно","плавно" движение.
http://www.youtube.com/watch?v=O5nHQSJMMKc