Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Относно качеството на Marklin
CaLLlo:
--- Цитат на: gts.best link=topic=1723.msg38871#msg38871 date=1270197644 ---Подкрепям казаното от Владо и Гроздан.
Аз вече ходих, видях, хареса ми и смятам пак да отида.
Поздрави.
P.S. Ако имах 100-200 кв. м. свободна и покрита площ,
може би щях да имам няколко подбрани композиций в
този "едричък" мащаб както и скромен макет.
--- Край на цитат ---
Само така, видя се караниците докъде водят - до никъде - все по-зле и по-зле става по тая система, а хобито си е хоби и работи в обратната посока, колкото и да не им се иска на някои. Колко хора сте, за да се делите на наши и ваши!?!
И запомнете от мен едно - Ако някои иска да ви дели, това би могло да означава само някое от тия 2 неща - Става дума за власт ... или за пари ... с което в общия случай Вие нямате отношение и може само да изгубите по тая система!
Идете и вижте! Посланиците не се назначават доживотно, а са на мандати за по няколко години само 2, 3 или 4, а Н. Пр. г-н Бенацо е у нас от май 2008 г.
Adrian:
мнооого отдавна я пея тая песен за 'наши' и 'ваши' - ... ще спра до тук !
браво момчета , при първа възможност ще дойда !
XRISTO:
Ей, аз нямам впредвид самият мащаб като цел.По-скоро искам да кажа, че в кралския мащаб Марклин може и да са страхотни, но в моя - НО, не съм впечатлен.А и не съм чул някой да е. :hi:
Vlado:
Много взехме да се отклоняваме от темата, но ще кажа, че аз например харесвам Мерклин и Трикс и често си взимам техен подвижен състав (в НО разбира се). Въпрос на вкус! А по вкус и по цвят другари няма!
п.п. Лъчо, дали не е добре да се отдели отделна тема за Мерклин (ако вече няма де), за да не спамим тук?
Best Ripper:
Дали струва или не струва Мерклин /или която и да е фирма/, работата опира до това какво търсиш в хобито... Ако целта на моделистът е да си купува скъпи модели само заради ги разглежда с лупа, бинокъл или микроскоп и да му стоят по стената като в салон за луксозни коли - да, тогава Мерклин няма да му хареса. Ако целта обаче е практическото търкаляне по трасето, маневриране, управление на стрелки, семафори, светофори и влакове - тогава Мерклин си е супер!!! :drinks: Лично за мен прекаленото заиграване с тия прословути "реализъм" и "детайлност" не води до добър края... Извинявам се, но за мен не е нормален човек този, които непрекъснато разглежда моделите с микроскоп и ги сравнява с оригинални снимки и търси дреболии тип "намерете 100-те разлики"... При това става въпрос за нещо, в което той НЕ е вложил грам труд, знания и способности... Става тип [*цензурирано*] на чуждите постижения, специалист по намиране на кусури... :fool: Ако ще ги разглежда, то да си купува само стендови модели и да не се напъва да е ЖП моделист... :pleasantry:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия