Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Парни локомотиви
zazo:
По-хубав е спор няма. Не хубав ами направо красив, но на модел ядец. Абе колкото повече чета и почвам да "назнайвам", все по-мъка ме наляга, ама каквото такова.
Сaprycorn:
Все някой ден, някоя фирма Ште го направи на модел. От нас се иска само ТЪРПЕНИЕ :)
CaLLlo:
--- Цитат на: CALLlO link=topic=237.msg13893#msg13893 date=1227803154 ---1. BR 18.4 (bay. S 3/6)
2. BR 73.2 (bay. Pt 2/5 H)
3. няма във 2-ра епоха
--- Край на цитат ---
Оказа се че не съм бил прав за No 3:
През 1908 г. AAI e преработен в баварски локомотив bay. P2-4 и в DRG влиза с номер BR 36 861:
Сaprycorn:
Бях писал на друго място, че се интересувам от локомотив 20 001 на DRG. За него знам съвсем малко: че серия 20 е замислена като "сестра" на серия 62 (точно както 24та и 64та), т.е. две серии с напълно еднакви котли, еднакви парни маШини, еднаква ходова част, но едната с отделен тендер, а другата тендерна. Серия 20 е била тип 2'C + 4 oсен тендер. След много кратка експлоатация е била преработена в серия 62 (последният локомотив от серията 62 015 е бивШият 20 001). Но досега не съм виждал никъде нито снимка, нито чертеж, нито дори скица на 20 001. Единствено този модел, който видях в сайта, правен от 62ка на Лилипут и тендер от Роко, но не се знае дали маШината е била точно с този тип тендер?!??
pach:
Ще търся и аз ...
Междувременно ето малко звук от 62-ра...
първият е сдоста мощен звук , да не ви стрестне свирката ;)
http://www.dampfsound.de/62/62.html
;D ;D ;D
а пък вторият направо изби рибата - записвано е стерео!!!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия