В тази книга (както и другите впрочем) информацията по мое виждане е доста...разбъркана.
Деянов

е имал друго виждане за дадени описания, та чак ми се наложи да си правя таблици за нашите
І-ва и ІІ-ра, епохи в която събирах (по мой критерии) данните за всяка серия и локомотив от всичките му книги.
Нещо повече! Ако в една от книгите има дадено инфо, то в друга или следващо издание на същата това инфо понякога е разширено, но понякога въобще го няма. Предполагам, че това се е получило по два (три) начина.
Единият е при поредната корекция на книгата (чисто технически при набирането на текста и издаването и в поредния формат - няма две книги в един формат...)
Вторият е потвърждаване или не на историческите данни и факти. Логично е, че когато няма такова да отпаднат някой информационни изречения, но не е ясно защо са отпаднали.
Третия, струва ми се е защото автора ги е счел за известни вече и ги премълчава, защото така отварят място в ограничения обем на книгата за по-новите данни.
Може би има и четвърта причина, която на мен не ми е ясна, но резултата е ...събиране на данните за І-ва епоха на БДЖ и нейните локомотиви в таблицата ми, в продължение на три месеца (през свободното време) и неколкратно препрочитане на едни и същи книги и страници. Наложило ми се е да събирам едно (малко по-дълго) изречение, от две до три книги в които съм намирал интересуващата ме информация.
Така, не твърдя (дори и след поредното препрочитане), че знам със сигурност за употребата на BR-91,
макар и под наем в българската тракция.
За това се и усъмних в думите на Ясен, но пък и на позованите точно страници не е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се намират данните за които говори. Може да са на друго място в книгата...

Довечера (ако ми остане време) ще прехвърля набързо конкретната книга и може и да изкочи, нещо по въпроса.
При всички положения това е интересно и интригуващо.

Сега като се замисля, добре че е Димитър Деянов

, та имаме все пак някакво инфо и какво да четем де!

ПП.Друга наша (българска) снимка на въпросната серия немски локомотиви в някаква експлоатация в нашата тракция май няма,
за това се усъмних и в коректността на сайта (те не са тесни специалисти там

) "Изгубена България" от която е извадената тази снимка. Може би трябва да потърсим по съседните на Дунав страни около нас - при сърбите или румънците и дали някой от тях не е ползвал BR-91?!?!