Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Парни локомотиви

<< < (127/151) > >>

Сaprycorn:

--- Цитат на: fpk1999 link=topic=237.msg73633#msg73633 date=1329908317 ---Благодаря много за отговора!14-та серия си я бива.Впрочем-тя не е ли теглела само бързи влакове......

--- Край на цитат ---
За бързите влакове са използвани сериите 01, 02, 03 и 05 с конструктивни скорости съответно 90, 100 и 120 км/ч.
Поставянето на серии 14, 15 или 16 начело на бърз влак е било по-скоро изключение (поради липса на бързоходен локомотив)
Принципно 14 серия е в групата на пътническите локомотиви на БДЖ, но тя, както и повечето серии от тази група (10, 11, 12, 13, 15, 16 и 19) са обслужвали много по-често товарните влакове, отколкото пътническите.
 Имало е дори такива прецеденти, като обслужване на товарни влакове с бързоходен локомотив (виж книгата "Когато парата движеше влаковете" Д. Деянов), което със сигурност е допринесло в голяма степен за пукнатините по рамите на серия 01, за които стана дума в темата "Оценка на качеството на парните локомотиви"

misan:
Много е интересно било до към 1975 обслужването на бързите влакове от София за Свиленград. София-Пловдив електровоз 43 серия,Пловдив-Димитроград дизел 04,Димитровград -Свиленград парна машина 14 серия

liro4605:
 :yes: Случайно у мен попадна едно разписание от 197...и някоя година и там пише 14та мммдаа....

fpk1999:
Пак съм аз с моите въпроси за сериите :swoon: ама човек като е любопитен.......
Въпросите ми са:
Кои серии парни зверове са дърпали влакове по линията София-Карлово-Варна(Бургас)?
Имало ли е жп линия по която са се движели всички серии парни локове?

П.П.
Извинявам се за досаждането :blush2: :blush2: :blush2:

Сaprycorn:
Ще те ориентирам как са разпределени основните серии парни локомотиви по депа през 60-те.
01 - София
02 - Пловдив
03 - Горна Оряховица
05 - Стара Загора
10 - София
11 - София и Плевен
12 - Плевен
13 - София и Подуене
14 - Пловдив , Стара Загора, Димитровград и Карлово
15 -НАВСЯКЪДЕ
16 - Горна Оряховица
17 -  Пловдив, Русе, Левски, Варна и др.
18 - Карлово
19 - София, Горна Оряховица и Стара Загора
20 - Карнобат
28 - Навсякъде
35 - Навсякъде
36- Варна и Шумен
45 - Перник
46 - София
47 - Навсякъде
Като имаш предвид, че локомотивите, зачислени към едно депо обслужват тракционните рамена, прилежащи към това депо (обикновено 100-150 км), можеш сам да се ориентираш по коя линия кои серии са се движили. Няма обаче линия, по която да са се движили всички локомотивни серии!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия