Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone

Групова поръчка на БДЖ локомотиви серия 46

<< < (28/104) > >>

turboto:

--- Цитат на: Vlado link=topic=2371.msg40035#msg40035 date=1271939142 ---Аз вече имам и конкретни предложения:
1. Тъй като в депо София май няма 46-та серия и изобщо снимането на една машина би било проблем, предлагам да използваме всички налични снимки на най-последно ремонтираната и прясно боядисана машина от тая серия 46.125. След справка в railwaymodeling трябва да споделя, че нейни снимки има много, в различни ракурси и с достатъчно добро качество за използването им от ACME;
2. Номерът на модела може да бъде различен от 46.125, като решим кой ще е в хода на събиране на посочените в т. 1 снимки.

--- Край на цитат ---

А не може ли да си ги порачаме без номерация... и на меСно ниво да се организираме...?

Vlado:
Лично според мен това е неудачно, защото няма да са много хората, които ще се съгласят модел за толкова пари да им дойде (да го купят) неокомплектован и след това да правят разни ТНТМ-та по него, за да придобие вид. И тъй като производството на модел на 46-та серия (то с всички модели е така) с различни номера е твърде сложно, скъпо и трудоемко, считам че изобщо не трябва да се разглежда и този вариант. По-скоро предлагам да се концентрираме върху това коя епоха да е локът, от там цветове на ливрея, в частност на фаровете, талигата, колелата и т.н. Избор на номер като се има предвид, че не всички 46-ци са едновременно за товарни и пътнически влакове и пр. Ей такива "дребни" неща...

KRAKOMOBILA:
46 125 не е най-прясно боядисваната. Такива са 46 002 и 46 010. В депо София - 46-ти няма, но в депо Подуене абсолютно всеки ден около 9 часа пристига една или две 46 0хх и седят почти цял ден - тъй, че могат да се направят снимки.

А за талигите и колоосите е ясно - сини. За фаровете може да има диалог дали да са сини или бели.

Vlado:
Красене, ти можеш ли да се погрижиш да щракнеш подробно някоя 46-ца? Говоря за цялостно панорамно (от всички страни) и детайлно (на отделните талиги, фарове, колела, надписи, плуг и т.н.) заснемане на машината на дневна светлина.

KRAKOMOBILA:
Аз имам на две 46-ти.. но осветлението не е много готино.. След 1 седмица мога да се пробвам пак.  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия