Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Бисери достойни за "Златен тирфон"
Жоро:
На няколко пъти коментирахме писането на български. Граматически правилен български език. Защото тук сме се събрали интелигентни хора(предполага се по това, че се занимаваме с това хоби) и като такива следва да се уважаваме. Правилното писане улеснява комуникацията и е израз на уважение към себе си и към околните. Грубото нарушаване на елементарните правила за правопис, надменноста и самомнението за безпогрешност са белег за пренебрежително отношение към останалите събеседници. Такова отношение не допринася за приятна, приятелска атмосфера в нашия форум. Ясно е, че не е работа на админите да учат на елементарна граматика този, който я е забравил или се прави, че другите са я забравили. За това предлагам тази тема, където всеки да може да качва „бисери” на наши съфорумци. Предлагам и осигурявам и награда за най-заслужил – „Златен тирфон”(приликата със „Златен скункс” не е случайна).
Надявам се, че по този начин ще се повиши вниманието на пишещите и ще се подобри нивото на форума ни.
XRISTO:
А дано да ме подмине този приз. :lol:
gts.best:
:good: :good: :good:
:good: :good:
:good:
:drinks:
eurostar:
Много хора пишат така, както говорят. А повечето хора говорят неправилно или ползват популярен жаргон. На мен ми прави впечатление всяка граматична грешка, но никога не съм си позволил да правя забележка тук, във форума. Предлагам да апелираме към хората да внимават малко повече. А пък и мненията могат да се редактират допълнително. Аз често ползвам тази опция "Промени".
Може би някои ще кажат, че е важно да се разбираме. Всеки сам да си прецени какво и как да пише.
XRISTO:
Важно е да се разбираме, но пък без да си даваме сметка влияем на околните.Нали Гьобелс беше казал: - Повтори една лъжа 10 пъти и тя се превръща в истина.
Така е и с правилното писане.Когато постоянно четеш батерий вместо батерии, накрая ще започнеш да се питаш как се пише, баси.Пък дори да си сигурен в правописа, иронизирайки някого "лапваш" неточностите и докато се усетиш - те ти станали част от речника.Всеки език е динамичен и се развива постоянно, но пази боже днешното поколение да развива българския...ще се превърне в безподобен бульон от размазани чуждици, четворки и шестици и неграмотно написани остатъци от родният ни език. ::)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия