Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Баласт и баластриране

<< < (4/60) > >>

toniemi:

--- Цитат на: eurostar link=topic=25.msg2169#msg2169 date=1203546258 ---Е това е точно техниката, за която Влади и Toniemi говореха и която аз също ползвам.

--- Край на цитат ---
Аз преди това мешах абразива с ц-200 и го полагах в/у релсите,но така ми е по-трудно и бавно.Напоследък посипвам ,леко разреденото лепило в/у траверсите и отстрани,като го намествам с накакъв инстромент,да покрие навсякъде и посипвам отгоре с абразива.Лепилото трябва да е малко по-ниско от върха на траверсите,та като посипете абразива и той потъне в лепилото,да се изравнят.Излишният материал го отнемам с прахосмукачка след като поисъхне лепилото.А този метод от филмчето го виждам за пръв път.Не знаех че има такъв фиксатор на чакъла.Така е най-лесно ;)

Жоро:
Фиксаторът, за който говориш Тони, е същото Ц-200 разредено 1:5 до 1:7. Поне така казва чичкото.

Vlado:
Всъщност и аз не ползвам Чичковия метод, а точно този, който Тони е изоставил. В подходящ съд разреждам Ц200 с вода 1:1. После започвам да изсипвам в получената смес баласт докато на око не преценя, че гъстотата на получаващото се е подходяща за работа (не трябва да е много рядко, но и да се лепи на инструментите поради гъстотата си). След това с едно като шпатула (зъболекарски инструмент някакъв) започвам бавно и протяжно да полагам баластрата върху релсовия път. Този метод ми позволява да правя буквално всякаква баластова призма - с полуоголени траверси или изцяло покрита траверсова скара. Но пак казвам е много, много бавно...

pach:
Ако ви се наложи да "премествате" релсите  или да ги ползвате за друг път , те остават залепени - как ги "демонтирате" тогава?

Жоро:
Забрави за повторно ползване. НОВИ релси.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия