Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Баласт и баластриране
toniemi:
--- Цитат на: muncho link=topic=25.msg3721#msg3721 date=1207855779 ---Абе друзя,да ви питам:
Кво мислите вие ако използваме за баластиране - грунд за аквариуми! Нали тъкмо камънак тряя да имитираме.Гледам най-ситния им черен ,формата на камъчетата идеална...Дали с използването на Ц200 няма да се получи .1 кило от тоя грунд струва 4лв,а в Конрад 500мл./ужасно по-малко/ бурканче -10кинта,дето само за един гаров коловоз сигурно не стига. ???
--- Край на цитат ---
С опит става,иначе няма как да разбереш ;)
Maktub:
Няма ли да стане много тежка конструкцията от тези камъни?
Gervasii:
--- Цитат на: eurostar link=topic=25.msg2279#msg2279 date=1203854348 ---
--- Цитат на: gervasii link=topic=25.msg2048#msg2048 date=1203348656 ---аз съм се возил на почти всички скоростни влакове TGV, X2000, ICE и Pendolino.
возил съм се в кабината на TGV...
--- Край на цитат ---
Въпросът ми е дали някой знае и специално Gervasii какво означава тази табелка жълт триъгълник в син правоъгълник, която се вижда на много снимки? Не мога да разбера къде и защо се слага.
http://www.railpictures.net/viewphoto.php?id=185878&nseq=17
--- Край на цитат ---
за съжаление не знам
pach:
Да попитам за баластрата - отпред на сайта има видео което обяснява как се прави , и там към С200 слагат и още нещо но не се вижда точно какво , а от немски нищо не разбирам . Тук също има хубаво обяснено със снимки по този въпрос
http://www.pikoman.de/tippsntricks/schotter/schotter.htm
та от тази препратка се вижда че "Пикомен" ползва омекотител "Ленор".Впрочем тоя също "цапа" релсите с "ръжда" като наш Владо ;D !
Някой има ли рецептата в съотношения между водата , С200 и омекотитела ?
Също кое , за какво точно се слага ?
Още нещо добавяте ли ?
или пък ползвате друго?
Айде колеги , дайте точен съват - кое как е най-доброто , не се стискайте от към инфо!!!
;D ;D ;D
Жоро:
Я да видим, кой пак не внимава в час?!?
--- Цитат на: Жоро link=topic=25.msg2171#msg2171 date=1203574386 ---Фиксаторът, за който говориш Тони, е същото Ц-200 разредено 1:5 до 1:7. Поне така казва чичкото.
--- Край на цитат ---
Човекът смесва Ц-200 с вода и добавя една капачка омекотител или препарат за миене на съдове(каквото има под ръка). Само не ме питай за какво служи омекотителят, знаещите химици между нас могат да кажат.
А ако има човек търпение да следи строежа на макета на Пикомен, може да "открадне" куп идеи.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия