Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Баласт и баластриране
pach:
Бре, аз и едно време в школото се разсейвах ;D ;D ,
Ама Жоро е железен! :P
;DБлагодаря!!!
Gervasii:
между другото съвсем случайно попаднах преди доста време на този сайт но е много добър. това е пример как един моделист трябва споделя уменията и познанията си. пикомен си е казал интернет е голяма работа как се мъчих аз, защо и другите да го правят.
Maktub:
--- Цитат на: Жоро link=topic=25.msg3863#msg3863 date=1208526241 ---Я да видим, кой пак не внимава в час?!?
--- Цитат на: Жоро link=topic=25.msg2171#msg2171 date=1203574386 ---Фиксаторът, за който говориш Тони, е същото Ц-200 разредено 1:5 до 1:7. Поне така казва чичкото.
--- Край на цитат ---
Човекът смесва Ц-200 с вода и добавя една капачка омекотител или препарат за миене на съдове(каквото има под ръка). Само не ме питай за какво служи омекотителят, знаещите химици между нас могат да кажат.
А ако има човек търпение да следи строежа на макета на Пикомен, може да "открадне" куп идеи.
--- Край на цитат ---
Омекотителят или препаратът служи за да премахне повърхностното напрежение на водата. Капката на масата не се разлива, а стои като сплеснато топченце именно защото това напрежение не й позволява да се разтече. То би попречило на водата да проникне хубаво между ситните дупчици на баластрата. За пример можете да хванете ситна домакинска цедка и да капнете няколко капки, да видите как водата ще остане по мрежичката и няма да мине през нея. А чрез препарата течността прониква надолу и позволява здравото залепване на лепилото отвътре на баластровия насип.
Жоро:
--- Цитат на: Maktub link=topic=25.msg3870#msg3870 date=1208529157 ---препаратът служи за да премахне повърхностното напрежение на водата.
--- Край на цитат ---
А бе друго си е, като си знае човек, ВНИМАВАЛ е в час, а и не се стиска да обясни на другарчетата си ;D
ilian:
Пак по въпроса за баластирането. От къде мога да си купя ленти на Noch? Вторият ми въпрос е към тези,които ги използват- как да се справя със стрелките и тези ленти, защото ако правилно съм видял продават само за стрелки Maerklin, а моите са на Piko. Благодаря.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия