Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Баласт и баластриране

<< < (10/60) > >>

br185:
  Една спретната страничка с нагледно обяснение как се прави баласт http://www.mist5.de/seiten/tipps/KSchottern/K_gleis.html .

Maktub:

--- Цитат на: ilian link=topic=25.msg3953#msg3953 date=1208802643 ---Пак по въпроса за баластирането. От къде мога да си купя ленти на  Noch? Вторият ми въпрос е към тези,които ги използват- как да се справя със стрелките и тези ленти, защото ако правилно съм видял продават само за стрелки Maerklin, а моите са на Piko. Благодаря.

--- Край на цитат ---

Ако не се лъжа от "Конрад".

ilian:
Благодаря,още днес отивам.

jopeto:
Аз се спрях на метода да за чакълиране, взаинстван от Bush! Ефекта е подобрен. Там се използва само двойнолепящо тиксо. Т. е.   Лепиш тиксото, лепиш линията и чакълираш. И аз го тунинговах малко метода. Правя си пирамидата от корк (проверена, изрязана и съобразена с плана). Облепвам я с двойнолепящо тиксо, и от долу. (продава се на кадрат в магазините за рекламни материали). Премахвам втория пласт на тиксото, само от долу на пирамидата, позиционирам я внимателно, след което притискам към макета силно с помоща на една дъсчица, за да залепне равномерно и здраво. След това премахвам и горната част на двойнозлепващото тиксо и залепвам релсата. Накрая ръся предварително смесения чакъл (кафяв и бял от Auhagen, стават чудни пропорции на цветове)  Чакъла, както е затрупал релсата го притискам хубаво за да залепне. после с прахосмукачката и с помоща на лепилото на Henkel - kraftkleber moment доуформям непокрилте хубаво места и подробности.     

Maktub:
А мислите ли, че може да се комбинира лента от Нох покрай ръба на която към тревата е насипана и залепна съвсем малко допълнителна баластра подбрана в съответния цвят, така че да "отнеме" малко от перфектния вид на лентите?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия