Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макета на Saruman в ТТ

<< < (3/5) > >>

Best Ripper:
Колега, идеи бол... Ти си ги чупиш през твоето виждане и желание и правиш накрая каквото на теб ти харесва... И за каквото имаш място, пари и т.н.  :drinks:

Жоро:
Първо - Добре Дошъл!
Мисля, че вече се видяхме в магазина. И тогава ти казах, че на един квадратен метър трудно се постигат чудеса. И сега ще го кажа пак. Колкото по-изчистен ти е планът, толкова по-добре ще изглежда.
Севетвам те, както нямаш още релси, да почнеш с новия профил(стига да имаш възможност, разбира се). Разликата между стария и новия профил се вижда веднага в ходовите качества на локомотивите и вагоните.
Тамън щях да предложа вариянт като твоя, а ти вече го пусна. Само да предложа още нещо - виждам, че не се отказваш от втория кръг, но ако го махнеш, ще изглежда много по-добре. Остави си глухия коловоз за магазия например. За дясната страна щях да ти предложа след дясната стрелка да пуснеш два глухи коловоза, за товарна рампа. Така, както си го начертал има много и КЪСИ коловози. Малко претрупано стои. Но както казва Best Ripper, твойта дума е последна, ти ще му се кефиш :good:

ankar:
Здравей и от мен ! И аз ще те посъветвам нещо, което съвсем може да ти обърка плановете, но в нашето хоби човек не бива да взима прибързани решения.Та така.Най-напред помисли си хубаво за мащаба.ТТ си има своите предимства относно пространство и цена ,но и  недостатъци откъм детайлност и ,най-вече, избор на моделите.В НО ще се радващ на изключително изпипани модели, а това струва ми се, е най-важното.Освен всичко послушай Жоро и за релсовия път.П-профилът на релсите не се произвежда от години, пък и качеството е доста по-ниско.За макета съвета ми е само един-да ти харесва на ТЕБ.
Поздрави и добре дошъл !
 :drinks:

Saruman:
Жоро едва ли сме се виждали някъде, все пак съм от Габрово. Искам съвети защото си нямам понятие, а и искам да си направя някаква представа как трябва да изглежда. Да в края на краищата трябва на мене да ми харесва. Явно ще махна втория кръг, щом всички ми го препоръчвате да видим какво ще стане. Ще помисля върху последните съвети, ще си поиграя и ще кача каво се е получило. За мащаб избрах ТТ, както казах защото нямам по голямо място за да го правя в НО. За релсите и подвижният състав разберете ме аз съм Габровец, скрънза и пестеливец и като такъв винаги гледам да ми е най-евтино и безплатно(ако може), затова всичко което мога ще си го правя сам. Благодаря отново за отзивите, много се радвам че се присъединявам към екипа. :)

Best Ripper:
И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО нареди трасето и го пробвай, преди да почнеш да ковеш/лепиш/фиксираш линиите... В никакъв случай не разчитай само на хартиения план. Като го наредиш, може да ти дойдат съвсем нови и по-добри мисли...  :victory:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия