Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Гафове на производители

<< < (5/7) > >>

pach:
А може би производителят е направил фабричните настройки според изискванията на масовият потребител ,щото и на платинените серий също има много почитатели на които отбелязаните недостатъци не правят впечатление.
Не знам какъв е декодера в локомотива , но си мисля , че синхрона на звука с движението и т.н.може да бъде оправено посредством индивидуалните настройки при програмирането на декодера , което е различно от фабричното и оставя поле за изява на моделистите.
Доколкото знам впечатляващите звукови ефекти в демонстрираните  Васкови локомотиви се дължат именно на неговите умения за програмиране и работа с тях , а не толкова на фирмата производител.
Ти опита ли да си препрограмираш въпросните декодери (на локомотива и вагоните)?
Ако това е правено и резултата е отрицателен , ясно е , че "платината" се съдържа само в заглавието на въпросният сет...
Жоро сигурно ще уточни , чрез свойте впечатления какво може и какво не в този сет.

pach:
Впрочем , аз също не съм доволен от сета който наскоро си купих от Роко в ТТ.
След третото пускане на знаменитата Людмила , тя се оказа с липсата на задвижване в една от талигите , въпреки въртящият се кардан.Едва вчера реших да видя какъв е проблема и се оказа , че е недостатък на производството и сглобяването . :angry:
Локомотива е въстановен в работен и първоначален вид , какъвто се оказа , че аз го направих , защото още при получаването му , той не е бил сглобен добре и докрай.
При това условие вече работи , но първоначалният проблем се бе задълбочил от наличието само на две пластмасови части в иначе металното изпълнение на талигите , които още при сглобяването и вследствие на грубото отношение към тях , както и долнопробният материал от който са били изработени (обикновен найлон!!!) бяха допуснали възможността , локомотива изваден от кутията да не изглежда така както трябва да бъде.
При ваденето му , още от самото начало имаше странно провисване на въпросната талига , което по принцип озадачаваше всеки видял лока (включително и мен) , но тъй като за пръв път го виждах , а това провисване го имаше още при отварянето на кутията , си въобГЪЗявах , че така трябва да бъде - все пак модела е в ТТ , а там изискванията са малко по странни отколкото в НО например...
Да ,да , ама НЕ - се оказа вярно на 100 %  :diablo:

Но за това смятам да направя отделна тема със снимки , защото все пак локомотива е много добър и с подмяната на тези пластмасови части + качествено и внимателно сглобяване той (за сега) работи перфектно.
Просто да знаят колегите от ТТ какво да направят преди първото му пускане в експлоатация!!!
 :yes: ;D

IKAR:
Ами авторът няма начин да не се е опитал да препрограмира декодерите, защото при такива проблеми това е първото нещо, което идва на акъла. Но явно не е дало резултат - иначе едва ли щеше да се стигне до написването на въпросната статия.

pach:

--- Цитат на: IKAR link=topic=259.msg19806#msg19806 date=1235030442 ---Ами авторът няма начин да не се е опитал да препрограмира декодерите, защото при такива проблеми това е първото нещо, което идва на акъла. Но явно не е дало резултат - иначе едва ли щеше да се стигне до написването на въпросната статия.

--- Край на цитат ---

Аз останах с впечатление , че описваш собствените си неволи със този сет и за това попитах.... :blush2:

IKAR:
Не, моят сет е друг, доста по-ново производство от този. Просто реших, за да видя има ли смисъл да ме е яд, да попроуча аджеба какво съм изпуснал навремето...И ровейки в чичо Гугъл попаднах на тази статия. Като я преведох, реших че би била полезна, защото явно и реномираните фирми се дънят, както се оказва...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия