Тъй като противно на твърденията на брат Адриан , за модулите но не , че са трудни , ама все пак си искат сериозна подготовка и малко свободно време , докладвам:
- след няколко дневно проучване на наличните материали по софийските складове и магазини , се оказа трудно намирането на качествен материал на приемливи цени.Тъй като не одобрявам разните талашитени плоскости , които един винт за дърво не задържат добре , а дъските са или мокри (изметнати) или нямат необходимите размери , се завърнах към препоръките от тук за многопластов шперплат като избор към най-малкото зло.Варианта с 25 мм водоустойчив шперплат отпадна - наистина е идеално прав , но модула става доста тежък на тегло.
-като начало вчера минах през магазин Бриколаж и се оборудвах с изходния материал - четири парчета 12 милиметров шперплат.За съжаление въпреки настоятелното ровене из плоскостите с момчето там не намерихме идеално права плоча от която да ми отрежат нужното .Имат малки кривини , но поне избягнахме усукванията .Смятам да се боря с геометрията чрез намокряне и натягане на кръстосани свръзки от шпилки с дължина 1 м и резба 8 мм.След изправяне на материала шпилките , ще бъдат нарязани и заедно с крилчатите гайки (също от бриколаж) ще осъществяват свързването със съседните модули.
-набавих и две прави летви с размери 38х46х2400мм за скара от вътре (но не като барбекю

) с цел допълнително заякчаване на носещата конструкция както е по препоръките тук.
-закупих си и малко винтове , метални планки и ъгли за по-здраво сглобяване , както и лепило С200.
-започвам подготовка на още един модул за "делото" с дължина около 1,2 м.
-ще бъде отново двоен прав участък (като прадължение на наличните ) но с гарантирана и надявам се приятна за вас изненада. ;)Крайно време е да внесем малко "екзотика" по трасето ни.
Натрупания опит смятам да използвам в понататъшното развитие на предложеното и обещано от мен по-рано (за сега не съм се отказал от него

)
Изводи до тук:
-трябва да се ориентираме към частните дърводелски цехове , и дори на малко по-висока цена , да си изработим от качествени дъски - цели , добре изсушени парчета с дебелина не повече от 15 мм. за модулите.

Надявам се за следващата ни среща в края на месеца , наистина да стане велик ден , както си е по религия , така и за общото дело - търкаляне на влакове