Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Английска стрелка

<< < (3/13) > >>

XRISTO:
И мене ме интересува това, което попита KRAKOMOBILA, дали при по - ниски скорости би било проблем преминаването през английска стрелка, защото си взех за бъдещият макет и възнамерявам да я използвам.  :(

pach:

--- Цитат на: XRISTO link=topic=2724.msg46997#msg46997 date=1286882393 ---И мене ме интересува това, което попита KRAKOMOBILA, дали при по - ниски скорости би било проблем преминаването през английска стрелка, защото си взех за бъдещият макет и възнамерявам да я използвам.  :(

--- Край на цитат ---

Точно "английска" ли си си взел?
Или е тъй наречената "beseler" - тоест онова руско чудо, което представлява английска разтеглена стрелка с външни езици (за разлика от вътрешните при английската) и дъговидни релси в геометричното "междуосие" на цялото разклонение.

Всъщност Ясене, а твойте какви са ?
Щото в ТТ 1-5-0 си преминават и през обикновенната английска, без деликатност!!!
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,2633.msg45203.html#msg45203

Сaprycorn:
Конкретно в моя случай става дума за Fleischmann-Profi. Проблема е, че техните английски стрелки имат твърде малък радиyс на отклонението, колко точно не се знае, самият производител умишлено не споменава нищо по въпроса. Но дори да се абстрахираме от малките радиyси и да гледаме английската стрелка като обикновена кръстачка, то преминаването на какъвто и да е подвижен състав през нея е съпроводено с голямо тропане, друсане и подскачане. 

KRAKOMOBILA:
E вие ако минавате с някакви огромни скорости е съвсем нормално. В реалните железници по отклонението на английска стрелка не се минава със 130, а с 40, а понякога и по-малко.  :)

pach:

--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=2724.msg46999#msg46999 date=1286884985 ---Конкретно в моя случай става дума за Fleischmann-Profi. Проблема е, че техните английски стрелки имат твърде малък радиyс на отклонението, колко точно не се знае, самият производител умишлено не споменава нищо по въпроса. Но дори да се абстрахираме от малките радиyси и да гледаме английската стрелка като обикновена кръстачка, то преминаването на какъвто и да е подвижен състав през нея е съпроводено с голямо тропане, друсане и подскачане.  

--- Край на цитат ---

От кой модел са ти стрелките?

№1  - английска стрелка.

- твойте " Fleischmann-Profi"

№2 - "beseler"

Тоест според мен , ти си сложил обикновенна английска стрелка , и от там разочарованието ти...нищо че се води "Профи" всъщност е далеч от профито...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия