Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Помощ за макет
Жоро:
--- Цитат на: TheJackal link=topic=2707.msg46631#msg46631 date=1285958231 ---Я, какво видях на макета BR 03 DB Rokal! ;D
--- Край на цитат ---
Не, 23(35) на BTTB.
pach:
--- Цитат на: gongalov link=topic=2707.msg46630#msg46630 date=1285952072 ---...
@Pach този сайт ми е попадал, но не съм го гледал в подробности, а то виж какви работи имало :good:
...
--- Край на цитат ---
...тези дето ссе съмняват - ролките са на достатъчно малко разстояние, една от друга, та при добро желание, може да се въртят и от един човек с две ръце - макета все пак е в ТТ и не заема много място. :on_the_quiet:
За НО ще трябва обаче двата механизма да се обединят в един - лесно става... ;D ;D ;D
Mixy:
--- Цитат на: pach link=topic=2707.msg46696#msg46696 date=1286186440 ---(Image removed from quote.)
--- Край на цитат ---
Датата на снимката ме радва :) - явно Земята ще пребъде и след 2012 :haha:
gongalov:
Така, продължавам темата с евентуалната схема на бъдещия ми макет, H0 Piko A-Track, направена с удивителна бързина и лекота (за човек, който не разбира от графичен софтуер) благодарение на Mixy и неговия SCARM. Сори, Pach, WinTrack-а ми е тъмна Индия, не можах да се оправя. Използвал съм стандартните комбинации от релси (стрелки и гари), дадени в каталога на Piko от 2009 г, стр. 270-271. Размери 2444х1620мм, но да речем, че може да стане 2500х1620, като първоначалната идея беше да е 2400х1600
Това с червеното теоретично трябва да е вторият етаж.
По етажи май ще е по-ясно, че той първия почти го няма.
1-ви етаж:
и втори етаж:
Моля знаещите и можещите за съвети, критики, допълнения, изменения и пр. по схемата... абе разнищете я до дупка :haha:
topalov:
--- Цитат на: gongalov link=topic=2707.msg47017#msg47017 date=1286916856 ---схемата... абе разнищете я до дупка :haha:
--- Край на цитат ---
Тъй... аз като нищо не разбиращ, първо искам да попитам Г-н Гонгалов за евентуалните размери на това нещо, дето е сътворил?
На пръв поглед ми се струва, че този наклон от I към II етаж е малко стръмен (чисто теоретично, съпоставяйки размерите, които вадя на око). Щом това с червеното е втори етаж, то той в по-голямата си част "закрива" коловозното развитие на първия етаж. От така зададената схема няма как да разберем идеята за разположението на основната гара. Тя би трябвало да е на I етаж там, където е английската стрелка, но пък всички гърловини са "скрити" под II етаж.
Може би ще са ни нужни малко жокери! Благодаря!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия