Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Помощ за макет
gongalov:
Съвсем вярно, но не виждам друг начин да получа повечко гари на малко място. Може би, ако късата страна се увеличи с една права, ще се получи по-добре.
topalov:
--- Цитат на: gongalov link=topic=2707.msg47019#msg47019 date=1286920471 ---... повечко гари на малко място.
--- Край на цитат ---
Аз виждам 4 (четири) гарови участъка... вярно ли е? Дали са нужни толкова много? Губи се ефекта на една "красиво заминаваща" или "красиво пристигаща" композиция, няма да можеш да й се насладиш. Според мен трябва да елиминираш поне 2 от гарите и да направиш основна гара на долното ниво и малка гара (разменна или спирка) на второ ниво; да откриеш малко повече основни видими коловози и да ги удължиш с още една идея... (пак не спомена нищо за размерите на това творение). Ако идеята е да се вложат максимален брой релси, това е една друга бира! :drinks:
gongalov:
Относно размерите, редактирах си поста от предната страница, но ето какво получих при увеличение на първия етаж с по една права релса откъм късата страна:
Ще се поозоря с мястото, но пък се отвори първият етаж. Гарите всъщност са 5, като тази на level_1 вдясно трябва да завършва с депо и съм я замислил като малка товарна гара, може би към някакъв индустриален район, примерно бирена фабрика :drinks:. Основната трябва да е тази с английската стрелка, мисля си от вътрешната страна между наклона и първия коловоз да сложа гарова сграда. На level_2 са две гари. Още не съм решил как точно ще ги оформя, но мисля да движа около 10 композиции, затова съм ги направил с по 3 коловоза, че да останат и свободни за разминавания. Между другото, на баща ми на макета схемата е почти същата, само дето при него коловозите са по-малко и той сега се чуди как да ги разминава 10 композиции. Обещал съм да му направя представяне, само трябва да намеря малко време да направя снимки.
pach:
--- Цитат на: gongalov link=topic=2707.msg47017#msg47017 date=1286916856 ---... Сори, Pach, WinTrack-а ми е тъмна Индия, не можах да се оправя...
--- Край на цитат ---
???????????
:scratch_ones_head: :blink:
Всеки се оправя сам и както му е най-удобно. Това, че превеждам ръководството за работа и самия WinTrack, по никакъв начин не ме обвързва с него...Нито съм му автор или собственик, нито пък търговски представител! :sarcastic:
Колкото до "макета" ти - според мен е пълен АБСУРД!!!!
Може би в началото (преди да почнеш да "твориш") трябва да решиш (пък и на нас да опишеш) какво би искал да прави един (...и/или повече) влак(ове)?????
На творението ти има, не четири гари, а една с нахвърляни безразборно коловози.
Може би всичко тръгва от големият ти мерак, но малкото пространство с което разполагаш... :wacko:
За наклоните г-син Топалов (виден чеТТник) е прав - не само са абсурдни, но направо невъзможни. Ти си успял да задминеш дори фирмата "Нох" с техните детски силуети които се опитват да представят за макети!!!!!! :scratch_ones_head: ...то и за това се иска ум!!! :lol: :lol: :lol: :pleasantry:
Опитваш се в рамките на един метър коловозно развитие, да изкачиш най-малкото 8 см - не е възможно да бъде превзето от какъвто и да е моделен локомотив (а за влак зад него, просто забрави.)!!!!!
И на практика втория етаж изцяло скрива каквото и да е развитие на първия (дори докато четях, си мислех че подземното невидимо ниво е твърде сложно за управление на сляпо.) та там би се виждала частта с английската стрелка в рамките на около 0,5 кв.м - а останалата част????????????
Е след "удължаването" ще се виждат още три коловоза....
Има един вариант , при така проектирания макет - вторият етаж да ти е изцяло на мостови конструкции (нещо като Ню-Йоркската градска надземна железница) но тогава пак остава проблема с невъзможните наклони...
Мой не поискан съвет.
Не бързай! Прочети тук - има достатъчно теми в които сме описвали какви ли не макети, коловозни развития, идеи и схеми,мераци и възможностти. И всичко описано е малко или много коментирано, така че става, да ти помогне да изясниш и себе си и кое, как и защо е така, а не ...
Поздрави! :hi:
;D ;D ;D
pavel75:
Май ще имаш големи проблеми с наклоните към втория етаж. От най горната гара тръгва наклон към втория, но както си го дал се движи над линия която остава на първо ниво. Как мислиш ще се вдигне горната линия, така че да не пречи на долната?
Другото което мисля, че ще е проблем - многото гари. Разбирам те, че искаш да направиш смислено движение, а не само въртене в кръг, но тук може да се окаже нещо друго - края на влака да не е излязал от гарата, а локомотива да влиза в следващата. Както каза Топалов ще загубиш реалистичното движение.
Отговори си на въпроса как искаш да караш влаковете - да правиш много маневри или да караш дълги влакове. Ако е първото направи една голяма гара и примерно една малка на горния етаж или спирка. Ако е второто направи една малка гара и голямо трасе за дълги влакове.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия