Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Помощ за макет

<< < (5/16) > >>

Ivo Nedkov:
gongalov, приветствам ентусиазма ти, обаче нещо не те разбирам...  :blink:
Искаш да направиш макет на 2 нива с размери 2500х1620?
Замислял ли си се колко ще тежи този макет в завършен вид?
Аз не мога да си представя как ще виси на въжета от тавана!!!
Нали това беше идеята ти? Или си се отказал, и тези схеми са за неподвижен макет?
Моля, дай повече информация какво мислиш да правиш...
 :hi:

gongalov:
Амиии... относно влаковете, не смятам да закачам повече от 3 вагона на композиция и искам да има движение между гарите, а не да правя маневри

gongalov:
не съм се отказал от идеята за висящ макет (то това е единственият възможен вариант при мене) и да, мисля да използвам максимално наличното място, защото иначе просто няма смисъл да правя каквото и да е. Това за съвпадащите релди лесно може да се промени, като на най-горната гара добавя една къса права, примерно G119. Тогава няма да съвпадат.

Нека се пробвам да обобщя дали правилно съм разбрал

1. да разделя релсите на наклона от релсите на level_1
2. на level_2 да е само 1 гара с по-малко коловози
3. на level_1 да се откажа от втората гара

А така, вкарах се в приключение. Ми то като махнах горните гари и кво остана... да си взема един стартов сет на Пико и да си бръмча щастливо на паркета в хола... Ще си направя тунелче от томовете на Вазов и ето ти макет

topalov:
Илиане, докъде стигна с проекта?
Нищо не казваш!

gongalov:
Хе-хе, сетихте се за мен, значи, аз рекох че след такава яка критика на схемата сте ме зарязали

Еми не, не съм се отказал от макета, напротив, даже вече имам плота готов. В момента обаче съм на работа и не мога да кача снимки. В крайна сметка реших засега да зарежа схемата и да импровизирам, поне като за начало. Тъй като още не съм си купил никакъв релсов материал, засега съм се концентрирал върху това, как да окача плота за тавана (а той, плота де, излезе бая големичък - 2,65x1,70м). Освен това все още съм пред дилемата за мащаба - ТТ или Н0. За ТТ тези размери ми се струват направо огромни, за Н0 не чак толкова (поне няма да мога да движа композиции от 6-8 вагона, както тук някои се бяха размечтали  :)), а все пак май повече съм склонен да остана на Н0, понеже както вече знаете, баща ми има макет в този мащаб.

Довечера ще метна тук снимките от началото на моя макет и няколко от този на баща ми.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия