Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Марио Андонов

<< < (2/4) > >>

nilfe:
За сега е много добре. Според мен ще стане идеално, ако:
1. Добавиш задължително едно депо с въртяща маса.
2. Развиеш още малко коловозите. Така семпло както е, си почти готов за първа епоха, а виждам доста по-модерно развитие на градчето.
3. Направиш поне още една гара на този голям макет.
4. Хубаво е да предвидиш и теснолинейка. При наличието на толкова планини е задължително.
5. Помисли за подвижният състав. Къде ще домува. При липса на коловози в депо влаковете ти ще трябва да се движат по 24 часа.

Всичко гореописано ме навежда и на още една мисъл. Ако оставиш нещата така, то ще трябва да запълваш големите пространства с атрибути, дървета, храсти, треви и т.н., което води до по-големи разходи. От друга страна макета ще стане красив, но малко подвижен състав ще щъка по него, което си е загуба.

В общи линии това си мисля, иначе браво за начинанието. Макета ще се получи много добре. Размерите са чудесни (стига да имаш къде да го сложиш ;D).

Между другото с коя програмка си го нарисувал. Отлично се е справила със задачата.

Crazyboy:
Благодаря ви за съветите.Не съм споменал, че половината сгради са сглобени и боядисани.Всички са на ПИКО.Ще вмъкна обращател с депо, глухите колувози ще са ми трудни, но ще се опитам, ще увелича гаровите коловозите , но не знам как да вдигна по-високо задната част !!!Лошото е че ще бъде на модули :( няма да мога да го тествам преди да направя и последня модул.Мостат в горната част съм го харесал и ще го взема другия месец http://www.eurorailhobbies.com/erh_detail.asp?mn=8&ca=23&sc=HO&stock=F-120535.Споменахте за втора гара , по конкретно каде мога да я поставя ?Ще ми се да е планинска гара !Що се отнася до програмата  :diablo: ANYRAIL DEMO версия.сглобявах го на 4 пъти в пеинта на уиндолса.Всичко друго съм го смятал и чертал само на пеинт.

Поздрави

Crazyboy:
Ето ги промените, http://store.picbg.net/pubpic/D9/52/bb16f7317f6bd952.pngсамо дето не зная дали са достатачни ? започвам окабеляването на първия модол (гарата) другия петък.

mill:
Много хубав...в ляво е еднопътен защото терена е планински,не виждате ли колко тунели има :victory:.Знаете ли как се пробиват тея скали :dance1: за второ трасе :),реки големи текат...
Успех с начинанието.Супер ще стане :drinks:

br185:
 Чудесен макет си заформил. На схемата по долу съм дал една идея за коловозното развитие на гарата. Има добавени три глухи коловоза. До този в ляво може да бъде поставена рампа за товарене и разтоварване. Отдясно има два челни коловоза. Единият е поставен пред първи коловоз. Може да се използва за пътническа дейност като до него има перон или пък просто да си стои като гаражен. Между първи и втори коловоз има още един който може да се използва за гаражен.
  Имам само един въпрос. Ще има ли достъп на макета от всички страни? При тази ширина от 174 см ще се стига доста трудно до задната част на трасето.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия