(Image removed from quote.)
Много време искам да си намеря такова реле(макар и от по стария тип) и сега когато го имам искам да знам по ред клемите му за какво са.Има един човек тук за които това мисля е дреболия и реших да го попитам в тема не на лична,може пък и да е интересно и на други.
Това питане май е за мене. Мигачно реле с живачни контакти(в стъклените ампули). Тези ги смениха преди повече от 20 години с електронни. Ей тия токмаци в горната част на шкафа:

Електронните се оказаха много по сполучливи. Не си спомням да са се повреждали. Живачните от време на време даваха ядове. Тази плочка с ампулите се въртеше наляво - надясно като стенен часовник, но понякога спираше. Релето служи за осигуряване на накъсано напрежение за мигащото показание на сигналите и светосхемните табла. Без схема ще ми е трудно да ти кажа коя клема за какво е, но като си гледам учебниците би трябвало, ако подадеш 24 В на клеми 5 и 6, да получиш накъсване около 30 пъти за минута на клеми 1 и 2, и около 60 пъти в минута на клеми 3 и 4. Стига релето да е читаво. Пробвай и кажи правилно ли си го спомням.