Автор Тема: Темата на liro  (Прочетена 131430 пъти)

liro4605

• Гост
  • Trade Count: (0)
Re:Темата на liro4605
« Отговор #90 -: 05 Януари 2011, 13:59:32 »
Ще я снимам да видиш на "кво мяса"-СРАМ СРАМ СРАМ.....

liro4605

• Гост
« Отговор #91 -: 05 Януари 2011, 19:15:56 »
Тук приемам нещата много лично ,тъй като част от детството ми е минало по тази гара.Сега просто фасадата й е разбита :fie:.Няма го сигнално жълтия цвят.Няма ги извитите прозорци с ръчно кованите решетки.Всичко е опорочено!

На заден фон грозотата е още по -голяма.Днес имах път към центъра на града, та се поразходих и около "гарата".

Като си спомня какъв усилен труд кипеше тук :sorry:

Много обичах да ходя там.Къде при леличките в централната сграда (търговските),занимаващи се с товарителниците на вагоните,къде при един от дядовците ми на крана,къде при машиниста на маневрата,къде със стрелочниците по стрелките,къде с майка ми по коловозите.Уникални детски спомени.Днес са останали само тонове баласт и паветата ,оформящи площадките за товаро-разтоварна дейност.Към всичко ме върнха едни перила, които видях преди няколко дни на снимката от по- предната публикация.Такива имаше и на този кантар от последната снимка.Под обвивката си той е точно като онзи стария, че и цялата сграда на "смяната".

Днес за съжаление перила не намерих.Освен един пиян пазач на нищото да ми се развика и кучета да ме налаят, друго не ми се случи.
Ех, какви години бяха.(са били)

mill

• Гост
« Отговор #92 -: 05 Януари 2011, 22:43:26 »
Превърнаха "Сточна гара" в най-тъпото заведение в града.Простотия.... :angry:

refil

• Trade Count: (14)
  • Hero Member
  • Публикации: 552
  • Рейтинг: 43
  • Клуб BG TT
« Отговор #93 -: 06 Януари 2011, 08:14:07 »
Money,money  :angry:

liro4605

• Гост
« Отговор #94 -: 09 Януари 2011, 20:41:02 »
Видове униформи и звания в БДЖ до преди няколко години.

Много яки бяха дамските шапки.

liro4605

• Гост
« Отговор #95 -: 31 Януари 2011, 15:30:16 »

Малко споделено от таз сутрин.
Много ми е мъчно за безхаберието към реалните 46ки.Останали са в движение неколцина.Снощи в Бургас като ми казаха че на сутринта ще съм с 46та и неможах да спя от кеф  :yahoo:.Преживяното днес беше един път.Нямат равни тез пущини.Вечерта имах посещение от наш съфорумец.Видяхме се набързо,врътнахме се на обръщателя.
Гарата на която се сетих и да щракна и една снимка поне е старата Михайлово,една от любимите ми.Трябваше да ви снимам как излита това чудо с 6 вагончета,но човек като е "под пара" по добре да се отдаде на момента.На табелката на двигателите на локомотива румънеца не е отбелязал ток на максимално натоварване,което ще рече "НЯМА СТОЙНОСТ".Или както се базикаме с колегите-"Като се наема вкарва релсите във фургона ей!" :haha:

Пропуснах да отправя  :hi: благодарности за кой ли път на хората,който осъществиха проекта.
   Да не забравя и "леката ръка" на ПРЕЦЕДАТЕЛЯ  :hi:
 http://www.vbox7.com/play:a874bb5c -поздрав за всички притежатели на 46ки.Този звук на "ХАЛАТА" винаги е бил и ще бъде музика за мойте уши.
« Последна редакция: 31 Януари 2011, 15:46:21 от liro4605 »

liro4605

• Гост
« Отговор #96 -: 03 Февруари 2011, 09:38:04 »
Малко снимки от една бивша гара,понастоящем спирка.

Коловозното развитие е извадено и остава само прилежащия път.

С годините гарата е претърпяла реформи като към нея си личат като кръпки пристройките.

В днешно време няма кой да се зайграва да прави такива извивки си мисля.

Мястото на гаровия часовник.

Мястото на гаровата камбана.
Тук както се вижда е работил видния наш поет родом от Чирпан,който през въжения мост на Марица е на 10тина километра.
    Дано оцелее!Хирш някога е стройл здраво :yes:.

zazo

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 2049
  • Рейтинг: 263
« Отговор #97 -: 03 Февруари 2011, 10:40:24 »
Както е тръгнало няма да остане много.

evrokoma

• Гост
« Отговор #98 -: 03 Февруари 2011, 10:44:52 »
По линията Русе-Варна имаше няколко такива но за съжаление вече не си личи и къде са били всичко е съборено и разграбено така че както е тръгнало железниците в Българя ше са само в нашите макети :sorry:

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #99 -: 03 Февруари 2011, 11:02:50 »
Затова усилено правя модели на гари, че поне да ги има като умалени...  ;)

liro4605

• Гост
« Отговор #100 -: 05 Март 2011, 23:39:24 »
http://www.youtube.com/watch?v=Gm2lgaMeRjA&feature=fvsr

:music: :music: :music:Нещо любимо за събуждане на "духовете" :music: :music: :music:

:neo: :neo: :locomotive: :locomotive: :locomotive: :neo: :neo:

liro4605

• Гост
« Отговор #101 -: 07 Март 2011, 11:12:57 »
http://www.vbox7.com/play:0abf6515
      Едно клипче което направих за кеф от преживяното по 16та линия.Несъм вярвал че 760те мм колкото минават годините ми стават по свидна.Англичанин сподели във влака че видял по снимки само 16та и дошъл специално да се повози.Затова и направих надписите накрая на английски.Засега от "туба"нещо неприемат клипа но ще го пусна и там да има гласност.
    Ако си имате свободна събота и неделя не се колебайте съберете се 2-3 (20-30би било още по весело) и направете едно пътуване.
   Засега приятно пътуване с клипчето. :locomotive: :locomotive: :locomotive: :locomotive: :music: :music: :music:

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12375
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #102 -: 07 Март 2011, 11:40:24 »
Цитат на: liro4605 link=topic=2780.msg55442#msg55442 date=1299489177
http://www.vbox7.com/play:0abf6515
      Едно клипче което направих за кеф от преживяното по 16та линия.Несъм вярвал че 760те мм колкото минават годините ми стават по свидна.Англичанин сподели във влака че видял по снимки само 16та и дошъл специално да се повози.Затова и направих надписите накрая на английски.Засега от "туба"нещо неприемат клипа но ще го пусна и там да има гласност.
    Ако си имате свободна събота и неделя не се колебайте съберете се 2-3 (20-30би било още по весело) и направете едно пътуване.
   Засега приятно пътуване с клипчето. :locomotive: :locomotive: :locomotive: :locomotive: :music: :music: :music:

Мдааааа, заради теб и Мунчовият репортаж от теснолинейката,
 дето през почивните дни го показах да разглежда "по-добрата"  :girl_dance: половина на човечеството,
 ха познай каква задача ми е поставена в рамките - "...до края на лятото!!!" :tender:

...Позна... :haha: :haha: :haha: ...и на мен ми предстои поне двудневна екскурзия до Добринище и обратно!
Та съм влезнал вече в издирване на всякакво инфо за разписания, хотели, цени и т.н.
Мунчо много ми помогна, та ще се пътува явно... :friends: :queen: :spruce_up:
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

liro4605

• Гост
« Отговор #103 -: 07 Март 2011, 12:16:34 »
В жп станцията над гарата не е лошо ,а и е може би най-евтино в района.Ще се постарая да попитам за външни на системата какви са цените.В столовата може да се наслушаш на историй за влакове  :haha:.
« Последна редакция: 07 Март 2011, 12:33:52 от liro4605 »

liro4605

• Гост
« Отговор #104 -: 07 Март 2011, 22:01:44 »
Исках да кача клипа и в "туба" ,но нестана поради авторското право на музиката.От сайта ми предложиха замяна на музикалния фон.За мен не е същото ,но пак е добро.Това сами може да прецените,като направите разликата.
http://www.youtube.com/watch?v=wWIetT98tIQ

http://www.vbox7.com/play:0abf6515   -с оригинала май си е по добре :).

В крайна сметка изживяването е веднъж!Дано не се стигне до закриване :resent:.