абе аз май не съм виждал цистернери по наше село ама бих преватизирал един с шуменско ама живо пиво си е друго ам пачи може ли да ми кажеш къде да ги намеря ония норми на нем за изработването на модели на локомотиви и мотриси май нещо не е така както съм чел в моделизма на ботев там имаше за ползването на фабрични части и тн а аз се лутам няколко дена и не мога да ги намеря :/
Извади ги от самата книга на Ботев.
Там май бяха описани само първите четири класа А,В,С и D, но си спомням, че бяха общо шест.
Класовете третират подвижен състав - локомотиви и вагони, сигнализация и аксесуари, автомобили и сгради.
А под класовете бяха май до четири - само с определени фабрични части, с много фабрични части, тунинговани и изцяло самоделки. Но в НЕМ-нормите няма да ги намериш, защото това бяха преди всичко източноевропейски, които така и не стигнаха до НЕМ- стана перестройката и ние сме вече при тях. А в днешно време това иска освен всичко друго и доста пари.
Това обаче не пречи все още да се прилагат почти във всички страни които ги прилагаха и преди.
Но много се отклонихме от темата...