Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Изключително интересна идея, нужда от помощ (програмиране, електроника)

<< < (2/3) > >>

760mm:
E, чак подигравки не очаквах. Извинявам се. Накой като Оптрона би могъл да схване, че идеята ми далеч не е абсурдна...

nilfe:
Дори и Оптрона би ти завидял на гениалноста. А пък БДЖ направо ще фалира. Всеки ще си врътне една такава елипса в къщи и през Гугъла ще си фантазира, че пътува от Сф. до Вн. Давай в тоя дух, технологиите явно са твоята стихия.  :good:  ;D

pavel75:
В близко бъдеще може да се окаже, че не е абсурдна идея. Мисля, че за миналата година в каталога на конрад имаше стартов сет с IC в кабината на което имаше камера. В сета имаше очила, като ги сложиш виждаш през камерата - т.е. все едно си в кабината на локомотива. Беше към 800 евро.
Технологиите напредват с все по-бързи темпове.

pach:
Павка това за което говориш Боби (BoRoco),
 го представи още миналата година в тяхната,
на американска територия от среща на клуба им.
Така че и технологията не нова, но пък и не става по евтина...
 :yes: :scratch_ones_head: ;D

760mm:
Не мисля, че идеята ми е толкова забутана. Чрез инфраред детектор се приема един импулс при всяко минаване на влака. По честотата на импулсите се разбира скоростта на влака (впредвид дължината на елипсата). Скоростта се влага в приставка на гугъл (апи) за гпс и се използва като скорост подавана от гпс за движение по зададен трак (линията сф-вн).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия