Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Софтуер за планиране?
zazo:
Аз съ мъчих с хелп-а дето си идва с нея, ама е на немски и голяма мъка да го прекарвам през бабелфиша. Иначе ми е по-удобна в пъти от винрейл-а. А това дето разправяш, че не лепи релсите една за друга ме изумява, как ги слагаш изобщо?
В ляво от менюто си избираш библиотеката. Точно под това имаш бързи бутони за прави, криви, стрелки и т.н. Отдолу от списъка като избереш дадена релса, тя се появява на големия сив бутон, като го натиеснеш релсата се закача към избран от теб край, на вече сложена релса. За да сложиш първата релса, след като си избереш каква да е, цъкаш върху работното поле с десния бутон на мишката и избираш "New Start".
pach:
... :blush2: :blush2: :blush2:
Това го разбрах , ама чак преди малко , инак , всяка нова релса през "New Start" , въртене , влачене , наставяне и чак тогава с бутона за "лепене"!
Да те питам , точността на задаване на ъглите каква е - мен ми требва 0,5 градуса , но за сега отказва , бачка само с цели единици!
Във WinRail-а само кликвам на новата релса от "графичната" библиотека и тя се лепва на последната с която съм работил - за това казвам ,че е по-бърза тази програма - лепя релсите с едно кликване!!!
Планини правил ли си в обемният вариант - дай инфо , щото ако и тази е сложнотия , да не я уча поне... :no:
zazo:
Да правя си и планини ама ще го покажа как става с картинки, че иначе много писане.
zazo:
Та за релефа ей така го мъча аз:
1. От менюто най-вляво избирам "Insert freehand лине"
2. нацъквам с мишката някакъв контур
3. При затварянето на контура, цъкам два пъти за да се появи менюто за дадения елемент, избирам отгоре "3D" и цъквам "freehand line as contour line" и задавам някаква височина, може и отрицателно стойности да се дават.
4. Нащраквам повечко контури всеки с различна височина
5. и това е резултата в 3D. може да стане доста по-добре тука съм действал доста грубиянски колкото да покажа
pach:
Супееееер!!!
Ще го пробвам , изглежда ,лесно и бързо , а точно това ми трябва!!!
Благодаря ти колега!!! :hi: :hi: :hi: :hi:
...хм , това с контура ще го видя дали не е така и във Винрейла , че там всяка една точка , трябва да се описва с трите координати , ама ако се прави чрез контур (за сега не съм открил такова дживотно) ще е в пъти по-бързо ...
Може пък и да ми хареса и Винтрака!!! :spiteful:
ПП.Това с контура си е като истинска карта на планина -като малък (пък и сега) мнооого обичам географията ...и....!!!офтоп :blush2:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия