Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Начални стъпки в макета на gregary

<< < (12/29) > >>

gregary:

--- Цитат на: zazo link=topic=2849.msg51790#msg51790 date=1294150758 ---Нещо не схащам междурелсието при тилиг елит е 59 мм. Откъде идва проблема, че междурелсието при бретела трябва да е пак толкова ли?

--- Край на цитат ---

Мисля,че трябва да е такова или поне там някъде,когато м/у тях впоследстие правите няма перон.Абе... ще го обсъдим.

Vlado:
Полагането на релсов път е като при математиката - няма два резултата. Всичко е пресметнато, размерите даденост и няма възможност за "или поне там някъде", тъй че първо виж как са ти сметките и тогава мисли и премисляй.

topalov:

--- Цитат на: gregary link=topic=2849.msg51789#msg51789 date=1294150554 ---То и при мен от едната и другата страна има перон,но идеята е м/у тях(където няма перон) разтоянието да е 5.7-6.2см,ако правилно съм го сметнал. :give_heart:

--- Край на цитат ---

Да, ама "бретел с английски" няма как да докараш до 62 мм, освен ако не стържеш здраво с флекс почти до "сърцата" на стрелките (току виж си пробол някое). С Тилиг Елит разстоянието е около 100 мм или както каза Ясен "с по-широк перон". Ако няма такъв стандартен ще сложиш един баузац и си готов.

Ще кача 2 варианта (не знам дали сега ще успея), на които: I вариант - с рязане може да се постигне 89 мм между двата водещи коловоза и II вариант - без рязане около 101 мм между двата водещи коловоза.

XRISTO:
Добре де, за какъв Х се слагат тези съединителни пластини, при условие, че пътят ще е залепен и закован (в моят случай завинтен) за основата на макета?!Просто си съединявам с по два проводника релсите една за друга, то и без това на тези пластини не може да се вярва много - много за добър контакт.  :yes:
А колкото до релсовият път, не се занимавай с никакви зависимости на релсовият път.Просто си вземи флекс - релси.Хем са по - евтини, хем се свързват на по - малко места, което ще рече по - малко електрически връзки и по - малко опасности за дерайлиране на вагони и локомотиви.Е, то и там не се кара кесим, спазват се максимални радиуси, но пък не зависиш от стандартите в релсовият материал, което ще рече, че можеш да си подкараш завоя по - от рано и така би изглеждал по - естествено а и ще можеш да печелиш разстояние и да подвеждаш коловозите на колкото си искаш един от друг.А и не на последно място - доста са по - евтини от обикновения материал.  :good:

Сaprycorn:
Жорж, направете бретела не с 10 градусови стрелки, а с обикновени 15 градусови на Roco-Line, с 30 градусова кръстачка, и 15 градусови английски стрелки! Цялата гара я направете с Roco-Line. При това положение между 2-ри и 3-ти коловоз се разполага ИДЕАЛНО перона на гара Бaден (Грег спомена, че този перон си е заплюл). Другите релси ги ползвайте извън гарата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия