ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Представете се | Introduce yourself

Представяне на frosthero

<< < (3/6) > >>

hristo_t:
Добре дошъл!! Когато се регистрирах във форума  също като теб ме устроиваше 1 локомотив и кръг релси. Сега 9 месеца по късно имам 5 локомотива , 20 вагона (товарни и пътнически) и около 20 метра релсов път. Продавач във хоби магазин ме е съветвал че за начало е по добре стартов сет. Предимството което той ми изтъкна е голямото количество релси което има в сета.За всеки сет естествено количеството е различно. Избора на сетове е голям ,съображенията там са --финансовата страна на купувача.
Успех в радост в хобито!!!

toniemi:

--- Цитат на: Der Hetzer link=topic=2885.msg51473#msg51473 date=1293718490 ---120 ката е старо производство, недей да подвеждаш незнаещите, щом си струва - вземи си я ти  :spiteful:

иначе в някои от темите има стойностни неща, но човек който си няма понятие няма как да разбере...

218 на Пико пък е абсолютен боклук (нищо че е ново производство), то като се замислиш в старт сетовете на Пико няма читав локомотив, явно алтернативата е Роко (единственото лошо в техните сетове са релсите, но това се преживява по-лесно, отколкото след време да разбереш че целият ти влак всъщност е игрушка)

--- Край на цитат ---
Аз нямам нито един локомотив ново производство!Пак са ми пълни макетите с влакове.Какво като е старото производство :)При мен 46БДЖ и Булмаркета са нови ,незадвижени,(задвижени от мен)
Три от локомотивите ми са със задвижване от 120ка,препоръчвам го :good: :good: :good:

mill:
Добре дошъл...изгоря мойто момче...вземи си един сет ,ако щеш издялкан от дърво ...няма спиране приятел.И аз като теб преди 5-6 години виках-купувам си едно "Mehano" oт Metro и край....Да,ама не-това е голяма страст.Ни колички,ни самолети и риби така занимават както влакчетата :dance1:.Успех  :hi:

Gervasii:
избора е голям, сам ще го направиш. един съвет не купувай нищо старо произведено преди 2000 година и започни с Роко или Флайшман. аз бих почнал с Брава. избераш епоха и тн. добре дошъл!!!!!!!!!!!!!!!!

nilfe:
Здравей и от мен. Не ги слушй въобще в тоя форум. Ще ти пламне главата и после спиране нема. Сума ти кинти ще похарчиш и все ще си на опашката. Но ако наистина си мераклия и навит за това хоби, то почни с нещо евтино. Виж как вървят нещата огледай се и извън България (в нета има много предложения). Ако тръпката ти угасне, то поне няма да съжаляваш след това за изхарчените пари. Стартовият сет е за предпочитане, защото всичко си има за да почнеш да караш влака, но пък съм 100% сигурен, че няма да останеш доволен от качеството на евтините сетове. Ако почнеш да си събираш на парче влак, то ще ти отнеме много време и нерви да го събереш (от личен опит знам). Евтините неща във форума са добро начало, за да осмислиш нещата и да прецениш дали си готов да продължиш напред (пък и после по-лесно се продават с малки загуби - личен опит), защото ако продължиш да се задълбочаваш във хобито връщане на зад има само с големи загуби.

Това е моето мнение, не е задължително, но е препоръчително. За 3 години активно колекционерство (за сега само колекционирам, макет ще правя по-нататък)стигнах до тези изводи. Повечето в това хоби, ще се съгласят с мен предполагам.

Успех в начинанието. Ако имаш въпроси не се свени да ги задаваш. Ще ти се отговори.

П.П. BRAWA е мерцедеса на пластмасовите модели. Не ти препоръчвам да започваш с тах (защото както започнеш, така и веднага ще спреш !!!!).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия