Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Фотография
pach:
--- Цитат на: widowmaker link=topic=2919.msg52783#msg52783 date=1295515564 ---...и е с екваториално, а не алт-азимутално движение по двете оси :)
--- Край на цитат ---
Сега ако дадеш снимки на двата вида... :mda: ...или го напишеш на български...говорим език... :on_the_quiet:
:scratch_ones_head: :victory: :pleasantry: ;D ;D ;D
Туй нЯщо горе... :scratch_ones_head: не е ли по-скоро за телескоп ...с тия електрозадвижки?
Или върши работа и като фотостатив!? :scratch_ones_head: ;D
widowmaker:
Хахах, това си беше базик, да, за телескоп и/или фотоапарат е.
Ползва се за снимане на астрономически обекти, но ако се ползва
алт азимутална глава става и за наземна фотография/наблюдение.
Носи до 14кг товар (противотежестите не влизат в това число, естествено)
и е невероатно стабилен.
Ето коригирана онази снимка, че някои хора ги дразни това, че била
недоекспонирана. Аз снимам raw, така, че корекции до 3ЕВ не са ми проблем:
Best Ripper:
Аз пък да попитам друго - откъде и за какви пари може да се купи прилично стативче за фотоапарат... И освен това има ли стандарти в резбите за присъединяване между фотото и статива - или там производителите са се договорили за общ стандарт?
widowmaker:
--- Цитат на: Best Ripper link=topic=2919.msg52789#msg52789 date=1295516783 ---Аз пък да попитам друго - откъде и за какви пари може да се купи прилично стативче за фотоапарат... И освен това има ли стандарти в резбите за присъединяване между фотото и статива - или там производителите са се договорили за общ стандарт?
--- Край на цитат ---
Ами има китайски по 50-60лв., но са шит.
Хубавите почват от 150 нагоре...
Провери във фотопавилиона, също така
специализираните магазини и технополис.
Резбите са еднакви.
XRISTO:
Е-е-е, шит е и цената - какво толкова има в една дрислива тринога толкова, че да струва такива кинти?
Хващам електрожена, дрелката и за два часа си спретвам такъв, който да ми върши работа в къщи.Тез алуминиевите са ако ще ги разнасяш някъде навън.А за снимане на жп. модели и да е по - неугледен и тежък, пак ще върши работа. ::)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия